Φωτοβολταϊκά: ξεκίνησε η συνεργασία Conergy-TÜV Rheinland

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη μοναδική παγκοσμίως συνεργασία για την πιστοποίηση μεγάλων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων προχώρησαν η Conergy και η TÜV Rheinland, με στόχο όλες οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις να αξιολογούνται και να πιστοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρείας υπηρεσιών ελέγχου στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Η Conergy εφαρμόζει υψηλά κριτήρια ποιότητας κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, και εκτός των ελέγχων ασφαλείας, λαμβάνει υπόψη της και τις ακριβείς μετρήσεις απόδοσης κατά την έναρξη λειτουργίας του σταθμού. Αυτός ο πλήρης και λεπτομερής έλεγχος ασφάλειας και ποιότητας εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις για τους πελάτες και μέγιστη ασφάλεια μακροπρόθεσμα.

«Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η Conergy είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που προχωρά σε μια τέτοια συνεργασία με την TÜV Rheinland», δήλωσε ο Heinz-Peter Tienken, Αντιπρόεδρος του τμήματος Global Large Projects (GLP) της Conergy. «Μέσα από αυτή τη συνεργασία, επιβεβαιώνεται, από το κορυφαίο παγκοσμίως ινστιτούτο ελέγχου και δοκιμών στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, πως τα πρότυπα ποιότητας της Conergy τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην εγκατάσταση υπερβαίνουν κατά πολύ τα επίπεδα που επικρατούν γενικά στη βιομηχανία και ότι οι πελάτες μας προχωρούν σε μια απόλυτα ασφαλή επένδυση με όλο τον εξοπλισμό από την ίδια πηγή».

«Είναι η πρώτη φορά στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας που πραγματοποιείται έλεγχος με την εμπειρία μας και πιστοποιούνται μεγάλες Φ/Β εγκαταστάσεις της Conergy σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα», είπε ο Wilhelm Vaaßen, Επικεφαλής του Solar Energy Assessment Centre της TÜV Rheinland. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επενδυτές τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και διαφάνεια κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων. Με αυτή τη συνεργασία, ανοίγουμε νέους δρόμους προκειμένου να προωθήσουμε την έννοια της υψηλής ποιότητας και να προσεγγίσουμε το τραπεζικό ενδιαφέρον για μεγάλες Φ/Β εγκαταστάσεις με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο».

—Ασφάλεια και ποιότητα στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία
Πριν ακόμη από την έναρξη των εργασιών, οι μηχανικοί της Conergy ελέγχουν λεπτομερώς το σχεδιασμό και τις τεχνικές μελέτες όλων των μεγάλων έργων στον κόσμο στα πλαίσια μιας σχετικής εσωτερικής διαδικασίας (τελική ανασκόπηση μελετών). Στη φάση της κατασκευής, ομάδα εμπειρογνωμόνων πραγματοποιεί επανειλημμένους ελέγχους διασφάλισης ποιότητας στο χώρο της εγκατάστασης.

Εκτός από τους ελέγχους απόδοσης, η Conergy προχωρά και σε ελέγχους ασφαλείας της ηλεκτρικής εγκατάστασης σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα και τα αυστηρά κριτήρια της TÜV Rheinland. Στα στοιχεία που εξετάζονται περιλαμβάνονται η ποιότητα των προσομοιώσεων απόδοσης, η αξιοπιστία και η ανάλυση σκοπιμότητας των παραμέτρων του σχεδιασμού της εγκατάστασης, η ανάλυση της καταλληλότητας των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν όσον αφορά στην ποιότητα, στην ασφάλεια, στη διάρκεια ζωής και στην απόδοση του έργου καθώς και η ποιότητα των εργασιών για την υλοποίηση της εγκατάστασης.

Όλα αυτά υποστηρίζονται από εκτενείς μετρήσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο της εγκατάστασης. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη διαδικασία παραλαβής του έργου και τη λήψη μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή προκειμένου να διασφαλιστεί η παραγωγή κατά τη διάρκεια λειτουργίας. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη συντήρηση και τη δυνατότητα επαναληπτικών ελέγχων από την TÜV Rheinland.

—Στρατηγική επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρει η Conergy

«Η Conergy διαθέτει ήδη ένα αρκετά ευρύ χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που περιλαμβάνει από το σχεδιασμό της εγκατάστασης, την κατασκευή, τις υπηρεσίες ασφάλειας και εγγύησης ως και πιστοποιήσεις και εκπαίδευση από την TÜV Rheinland, όλα από μία πηγή», δήλωσε ο Alexander Gorski, COO της Conergy. «Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Σκοπεύουμε να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο την γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Μαζί με τα ολοκληρωμένα Φ/Β συστήματα, θα παρουσιάσουμε τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που προσφέρουμε στην έκθεση Intersolar στο Μόναχο αυτή την εβδομάδα.

—TÜV Rheinland: παγκόσμιο δίκτυο για την ασφάλεια και την ποιότητα στον τομέα των φωτοβολταϊκών

Με τη νέα αυτή συνεργασία, η TÜV Rheinland επεκτείνει περεταίρω τη μακρόχρονη παρουσία της στον κλάδο των φωτοβολταϊκών. Το 1995, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ελέγχου στον τομέα της ηλιακής ενέργειας άρχισε να προσφέρει τη δυνατότητα τεχνικών ελέγχων των φωτοβολταϊκών εξαρτημάτων σε εργαστήριο. Σήμερα, το δίκτυο των εμπειρογνωμόνων της TÜV Rheinland για τον τομέα των φωτοβολταϊκών περιλαμβάνει 300 ειδικούς σε 7 εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Ως παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς στον έλεγχο και την πιστοποίηση Φ/Β γεννητριών, η TÜV Rheinland λειτουργεί εργαστήρια δοκιμών στις περιοχές Bangalore (Ινδία), Gyeongsan (Κορέα), Cologne (Γερμανία), Shanghai (Κίνα), Taichung (Ταϊβάν), Tempe (ΗΠΑ) και Yokohama (Ιαπωνία). Οι ειδικοί δεν ελέγχουν μόνο Φ/Β γεννήτριες και εξαρτήματα, αναπτύσσουν νέες μεθόδους δοκιμών και παίρνουν μέρος στην έρευνα και στην ανάπτυξη έργων για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το δίκτυο των εμπειρογνωμόνων συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων με ισχύ μεγαλύτερη των 100MWp σε πολλές χώρες.

Σχόλια