Το Empire State Building εξοικονομεί ενέργεια και εκατομμύρια δολάρια

0
25

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα χρόνο μετά την υλοποίηση εκτεταμένων ενεργειακών παρεμβάσεων το Empire State Building ανακοίνωσε ότι εξοικονόμησε 2,4 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες, ενώ αύξησε την ενεργειακή του αποδοτικότητα κατά 20%.

Τον περασμένο χρόνο οι ιδιοκτήτες του διάσημου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης υλοποίησαν ένα πρόγραμμα ενεργειακών παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα γραφεία του κτιρίου κατά 38%.

«Καταρχάς, το ότι κάναμε το Empire State Building ενεργειακά αποδοτικό ήταν μια σωστή επιχειρηματική απόφαση που μας βοήθησε να εξοικονομήσουμε τον πρώτο χρόνο εκατομμύρια δολάρια. Έχουμε ένα δοκιμασμένο μοντέλο που δείχνει στους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές πώς να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την αξία των κτιρίων τους εντάσσοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα στις μελλοντικές αναβαθμίσεις», τόνισε σε δηλώσεις του ο Anthony Malkin από την εταιρεία που διαχειρίζεται το Empire State Building.

Οι ενεργειακές παρεμβάσεις περιλάμβαναν την ανακαίνιση των 6.500 παραθύρων του κτιρίου, τον εκσυγχρονισμό του ψυχροστασίου, την αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως με LED, την εγκατάσταση νέων συστημάτων ελέγχου αλλά και την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος διαχείρισης της ενέργειας, μέσω Διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι η Johnson Controls, μια εκ των εταιρειών που ανέλαβαν το έργο, εγγυήθηκε για την εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, υπογράφοντας συμβόλαιο απόδοσης ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν τα κέρδη δεν επιτευχθούν η εταιρεία θα πληρώσει τη διαφορά.

«Είναι πολύ σημαντικό να βελτιώσουμε τα τεράστια κτίρια που φιλοξενούν γραφεία έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τις αυξημένες ενεργειακές μας ανάγκες, να εξοικονομήσουμε χρήματα, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», δήλωσε ο Dave Myers, πρόεδρος της Johnson Controls.

econews

Σχόλια