Το χασίς 20 φορές πιο βλαβερό από το τσιγάρο – Νέα έρευνα

4
1795

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τους κινδύνους της χρήσης ινδικής κάνναβης αγνοεί πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που διεξήγαγε το Βρετανικό Ίδρυμα Πνεύμονα (BLF).

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το 1/3 των ανθρώπων νομίζει πως το χασίς είναι ακίνδυνο, παρά το γεγονός ότι η ινδική κάνναβη εγκυμονεί πολύ μεγαλύτερους κινδύνους για καρκίνο του πνεύμονα συγκριτικά με τα απλά τσιγάρα.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης, η γενική πεποίθηση ότι το χασίς είναι ασφαλές παρά το γεγονός ότι μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Σχεδόν εννιά στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν ότι τα τσιγάρα είναι πολύ πιο βλαβερά από το χασίς, αν και στην πραγματικότητα με την ινδική κάνναβη ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα είναι 20πλάσιος.

Στο πλαίσιο της έρευνας το Βρετανικό Ίδρυμα Πνεύμονα εξέτασε παλαιότερα επιστημονικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της χρήσης ινδικής κάνναβης στην υγεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενοχοποιείται για ασθένειες όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η φυματίωση και η βρογχίτιδα.

Παράλληλα οι επιστήμονες συνέδεσαν τη χρόνια χρήση ινδικής κάνναβης με καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και καρδιοπάθειες.

«Οι νέοι άνθρωποι κυρίως καπνίζουν χασίς χωρίς να γνωρίζουν για παράδειγμα ότι κάθε τσιγαριλίκι που καπνίζουν αυξάνει τις πιθανότητες τους για καρκίνο του πνεύμονα όσο ένα ολόκληρο πακέτο με 20 τσιγάρα», τόνισε σε δηλώσεις της η Δρ. Helena Shovelton, εκτελεστική διευθύντρια του Βρετανικού Ιδρύματος Πνεύμονα.

«Αυτό δεν είναι μικρό πρόβλημα. Η κάνναβη είναι ευρέως διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο με το 1/3 του πληθυσμού να την έχει δοκιμάσει», κατέληξε.

econews

4 Σχόλια

  1. Πως μπορείς να το παίξεις επιστημονας περιοπής χωρίς να ιδρώσεις πολύ; Κάνεις ένα scientific review (αυτό σημαίνει να «εξετάζεις παλαιότερα επιστημονικά στοιχεία»), ρίχνεις μία ματιά σε ό,τι ξέρεις τα τελευταία 10 χρόνια, και δικαιολογείς το μισθό σου χωρίς να κάνεις πραγματικά καινούρια έρευνα… άλλο «έρευνα» άλλο «μελετη». Γιατί το Αυστραλιανό υπουργείο υγείας έκανε μία έρευνα πριν 5-6 χρόνια, και παρατήρησε οτι στην ομάδα των περίπου 1500 ατόμων που μελέτησαν μεταξύ καπνιστών και καπνιστών που καπνιζαν και χασίς, οι δεύτεροι είχαν ελαφρώς μικρότερα ποσοστά καρκίνου του πνεύμονα… τελικά ποιός από όλους αυτούς τους επιστημοναράδες έχει δίκιο; για να ξέρουμε και εμείς….

  2. E βέβαιαααα!! έχει στείλει κόσμο και κοσμάκη το χασίς στο θάνατο τόσα χρόνια!! φφφφφφ! ποιο τσιγάρο?? χασίς!!! τα στατιστικά δεν λένε ψέμματα.. 20 φορές πιο βλαβερό! ούτε 19 ούτε 21.. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  3. Αν ισχύουν τα παραπάνω τότε έχω καρκίνο απο πρόπροπροπερσυ…

    ελεος δηλαδή 1 μπάφο = με 1 πακέτο!!!
    εχω καπνίσει δηλαδή περίπου 32900 πακέτα τσιγάρα!!!

Comments are closed.