ΜΕDASSET: Η ταινία «End of the Line» στο 4o Φεστιβάλ Περιβάλλοντος (video)

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Περιβάλλοντος που διοργανώνει ο Δήμος Νέου Ψυχικού (8-10/6/2012) στο Οικολογικό Πάρκο (Οδός Μακρυγιάννη-πίσω από το Πεντάγωνο), το ΜΕDASSET θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ταινία “End of the Line” με τη στήριξη του ΟCEAN2012 Greece. H προβολή θα γίνει στις 19:00 με ελληνικούς υπότιτλους.

Το “End of the Line” έχει κερδίσει το αξιόλογο Βραβείο Puma Creative Impact Award ενώ πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τις επιπτώσεις της υπεραλίευσης στους ωκεανούς.

Την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει στις 20:30 ειδική φωτογράφιση των επισκεπτών του Φεστιβάλ, που θα κληθούν να παραταχθούν σε σχήμα ψαριού. Η φωτογραφία θα είναι μια από πολλές από όλη την Ευρώπη που θα παρουσιαστούν από το δίκτυο OCEAN2012 μετά το καλοκαίρι στους Ευρωβουλευτές σχετικά με την επικείμενη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Αλιευτικής Πολιτικής. Στόχος αυτής της πανευρωπαϊκής δράσης είναι να υπενθυμίσουν οι πολίτες τη σοβαρή ευθύνη που έχουν οι Ευρωβουλευτές για τη λήψη αποφάσεων οι οποίες θα τερματίσουν την υπεραλίευση πριν να είναι πολύ αργά.

To MEDASSET, μέλος του Πανευρωπαϊκού δικτύου OCEAN2012, συμμετέχει στο 4ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, τις καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές που την απειλούν, την υπεραλίευση και πώς αυτή επηρεάζει τους πολίτες.

Τo OCEAN2012 είναι μια συμμαχία οργανώσεων που εργάζεται εντατικά για την ουσιαστική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Αλιευτικής Πολιτικής, με στόχο να σταματήσει η υπεραλίευση των θαλασσών, να δοθεί ένα τέλος στις καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές και να εξασφαλισθεί η κοινωνική δίκαιη και ισότιμη χρήση των υγιών ιχθυαποθεμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, συντονιστή φορέα του δικτύου OCEAN2012 στην Ελλάδα.

Από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Εβδομάδων Θαλασσών, τα μέλη του δικτύου διοργανώνουν δράσεις σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόβλημα και τις λύσεις, αλλά και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς, ζητώντας τους να σταματήσουν τώρα την υπεραλίευση στην Ε.Ε.. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ocean2012.eu/events/144-european-fish-weeks

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ταινία “End of the Line” επισκεφθείτε: www.endoftheline.com, www.fish2fork.gr, www.bluemarinefoundation.com.

Δείτε το trailer εδώ:

Σχόλια