Κλιματική Αλλαγή: εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης στην Κρήτη

1
229

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Ιουνίου, και ώρα 07:00 το απόγευμα, η Διεθνής έκθεση  με τίτλο «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. Κλιματική Αλλαγή: Η Απειλή για την Ζωή και ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον» που φιλοξενείται στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ενυδρείο Κρήτης .

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον ακαδημαϊκό, καθηγητή κύριο Χρήστο Ζερεφό, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθηγητού κυρίου Γρηγόρη Τσάλτα, του Περιφερειάρχη Κρήτης κυρίου Σταύρου Αρναουτάκη, ενώ θα χαιρετιστεί από τον πρόεδρο του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. καθηγητή κύριο Κώστα Συνολάκη και τον επίτιμο πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κύριο Γιώργο Γραμματικάκη.

Η έκθεση αποτελεί επιστημονικό δημιούργημα του παγκοσμίου φήμης Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μουσεία και ιδρύματα παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα πανόραμα σύγχρονης μουσειολογικής παρουσίασης ενός πολύπλοκου επιστημονικά θέματος, της «Κλιματικής αλλαγής», που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα σήμερα.

Η έκθεση ξεδιπλώνεται σε έναν χώρο που ξεπερνά τα 1000 τετραγωνικά μέτρα, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), και περιλαμβάνει διαδραστικές διατάξεις όπου ο επισκέπτης μπορεί μόνος του να εξερευνήσει πολλά θέματα από την επιστήμη του κλίματος ,όπως και τους τρόπους ανακάλυψης του «αρχαίου» κλίματος, εκθέματα για το κλίμα και τις τελευταίες τεχνολογίες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ιστορικές καταγραφές, και ένα πλούσιο και πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό.

Για την καλύτερη κατανόηση της επιστήμης που διέπει το φαινόμενο της «Κλιματικής αλλαγής» το Ενυδρείο Κρήτης έχει σχεδιάσει και παρουσιάζει καθημερινά στον χώρο της έκθεσης μια σειρά πειραμάτων με απλά υλικά που αποκαλύπτουν τα φαινόμενα του Κλίματος και τους νόμους της φυσικής που τα διέπουν. Τα πειράματα απευθύνονται σε όλους και υπάρχει ιδιαίτερο πρόγραμμα για τις πολύ μικρές ηλικίες.

Μεγάλο ζητούμενο της έκθεσης , η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, είναι η ευαισθητοποίηση του επισκέπτη αλλά και η αναζήτηση λύσεων: μικρών καθημερινών λύσεων που αν υιοθετηθούν μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ζήτημα της αλλαγής τους κλίματος.

Ο επισκέπτης ενθαρρύνεται να καταθέσει την δική του προσέγγιση αλλά και την δική του λύση στο θέμα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης εδώ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν υπάρχει πιο εγκληματικό, να βλέπεις κρυφά να ψεκάζουν πόλεις και ο κόσμος να παραπονιέται για πονοκεφάλους και ανεξήγητη αδιαθεσία… Η Αποκάλυψη προειδοποιεί ότι θα υπάρχει αφθονία αγαθών, αλλά θα είναι ακατάλληλα… Δέκα χρόνια chemtrails και ακόμη δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες βαρέων μετάλλων τουλάχιστον για τα παιδιά μας… δείτε ντοκουμέντα: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com

Comments are closed.