ΔΕΗ: ο κίνδυνος για μπλακ-άουτ, οι οφειλές €1,2 δισ. και ο καύσωνας

1
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

“Αναφορές που κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο διακοπών ρεύματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρός της Αρθούρος Ζερβός στο πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει η Επιχείρηση “ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ερωτώμενος σχετικά με τις οφειλές τρίτων προς τον  Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της  ρευστότητας  του ΛΑΓΗΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Χώρας. Επίσης ανέφερε πως η ΔΕΗ έχει εξοφλήσει το σύνολο των  οφειλών της προς τον ΛΑΓΗΕ.

Η Διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού δηλώνει ότι υπάρχει  στενή  συνεργασία μεταξύ  όλων των αρμοδίων φορέων, κάτι που  θα συμβάλει το ταχύτερο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος”.

Επίσης, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ που αναφέρεται ως «οι ανεξόφλητες οφειλές ΔΕΗ τέλος Μαρτίου» δεν αποτελούν οφειλές της ΔΕΗ προς τρίτους, αλλά ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών προς τη ΔΕΗ, οι οποίες, στο τέλος Μαρτίου, ανέρχονταν σε 1,167 δισ.ευρώ (εξαιρουμένων αυτών που είναι σε διακανονισμό).

—Έρχεται καύσωνας

Εντωμεταξύ οι προβλέψεις για μίνι τριήμερο καύσωνα από την επόμενη Παρασκευή 8 Ιουνίου έχουν εντείνει τους φόβους για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αν όχι μπλακ-άουτ, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης ενέργειας για κλιματισμό, καθώς η ΔΕΗ φέρεται να μην διαθέτει τα απαιτούμενα ποσά για να αυξήσει την παραγωγικής της ικανότητα.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η χρεοκοπία ενός μονοπωλίου (θεωριτικά αδύνατη) θα είναι παγκόσμια πρωτιά κακοδιαχείρησης. Όταν ένας λαός κατιστων δεν είναι σε θέση ούτε αυτό το αυτονόητο να διασφαλίσει, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος που οι ευρωπαίοι ασχολούνται ακόμα μαζί του. Αριστερές πολιτικές δεν γίνονται, ούτε με άχρηστους ούτε με διεφθαρμένους. Με πιάνει κρύος ιδρώτας όταν σκέφτομαι, ότι οι ίδιοι κρατιστες -μεσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορα- θέλουν να κάνουν και μαθήματα στην Ευρώπη, πως γίνεται η διαχείριση της διεθνούς κρίσης καλύτερα.

Comments are closed.