Χαλάνδρι: άφησε Ροτβάιλερ να κομματιάσει αδέσποτο

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Τσάρλυ είναι ένας νεαρούλης σκυλάκος με στοιχεία Σέτερ, που είχε την ατυχία να τον κατασπαράξει το Ροτβάιλερ κάποιου «φιλόζωου» ο οποίος προφανώς χρησιμοποιεί τον σκύλο του ως μέσο επίθεσης σε άλλα ζώα. Ο σκυλοκαβγάς έγινε στο Πάτημα Χαλανδρίου στη περιοχή του νεκροταφείου.

Κάποιος γείτονας, που τον είδε το ζώο τρεις μέρες μετά την επίθεση, είχε την ευαισθησία να τον μεταφέρει σε κτηνιατρείο της περιοχής.

Όμως το τραύμα είχε μείνει ανοιχτό, είχε ήδη μολυνθεί και το δέρμα είχε ήδη αρχίζει να νεκρώνει δυσκολεύοντας την επούλωση του μεγάλου τραύματος.

Από το κτηνιατρείο κλήθηκε ο Σύλλογος Φίλων Των Ζώων Χαλανδρίου για να αναλάβει τη φιλοξενία και την περαιτέρω φροντίδα μόλις στο τραύμα έγιναν ράμματα.

Κάπου εδώ ξεκινά και το δράμα και των εθελοντών και φυσικά του ίδιου του ζώου, αφού το μεταφέρουν σχεδόν καθημερινά στον κτηνίατρο, για να του ράψει την πληγή, αφού ο ιστός, που έχει νεκρώσει, διαρκώς ανοίγει.

Κάθε μέρα ο κτηνίατρος κόβει τα παλιά ράμματα, καθαρίζει το τραύμα με αντισηπτικό, αφαιρούνται οι νεκρωμένοι ιστοί και πάλι γίνεται ραφή.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να γίνεται γενική αναισθησία καθημερινά στο ζώο κι έτσι η επίπονη διαδικασία τελείται με εφαρμογή σπρέι ξυλοκαΐνης.

Όπως οι ίδιοι οι εθελοντές του συλλόγου τονίζουν «Δεν έχουμε δει πιο γενναίο και υπομονετικό ζωάκι.

Κλαίει και ουρλιάζει από το πόνο, αλλά έχει ένα τόσο υπέροχο χαρακτήρα, που και σ’ αυτές τις οδυνηρές στιγμές, δεν παραλείπει να μας δείχνει την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του.

Ένας πραγματικός γενναιόψυχος ήρωας, που οι εθελοντές ονόμασαν Braveheart.

Η επώδυνη θεραπεία συνεχίζεται ωστόσο ο κτηνίατρος δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα.

Ο Σύλλογος Φίλων Των Ζώων Χαλανδρίου ζητά την ηθική και υλική σας συμπαράσταση σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση, αν όλα πάνε καλά, μια καλή οικογένεια για να τον υιοθετήσει.

Πηγή: zoosos.gr

Σχόλια