Οι δέκα προορισμοί που καταστρέφονται από τους τουρίστες

0
40

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Από την ουρά των ανθρώπων που περιμένουν να σκαρφαλώσουν στο όρος Έβερεστ μέχρι τους τουρίστες που κάνουν καταδύσεις στα νησιά Γκαλαπάγκος, μερικές από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του κόσμου απειλούνται από τα αυξανόμενα επίπεδα τουρισμού.

 

 

 

 

 

 

Συνωστισμός στο όρος Έβερεστ. Σοβαρό πρόβλημα τα απορρίμματα που αφήνουν πίσω τους οι ορειβάτες.

 

 

 

 

Τουρίστες μπροστά στην αρχαία πόλη Μάτσου – Πίτσου στο Περού. Χιλιάδες άνθρωποι ετησίως επισκέπτονται τη συναρπαστική «Χαμένη Πόλη των Ίνκας». Οι τουρίστες φτάνουν στον προορισμό τους με ελικόπτερο, με τρένο, με τα πόδια και τα σημάδια διάβρωσης είναι εμφανή.

 

 

 

Τουρίστες στην Πυραμίδα του Ήλιου στην προκολομβιανή πόλη Τεοτιουακάν στο Μεξικό. Η πόλη Τεοτιουακάν δέχεται πολύ σοβαρές πιέσεις από τον μεγάλο όγκο τουριστών.

 

 

 

Νορβηγικά κρουαζιερόπλοια στον Κόλπο του Παραδείσου στην Ανταρκτική.

 

 

 

 

Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σκαρφαλώνουν στο Ουλούρου, στον φημισμένο κόκκινο βράχο στην Αυστραλία, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές.

 

 

 

Καταδύσεις στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία, ο οποίος απειλείται από την υπεραλίευση, τα ναυάγια και τον τουρισμό.

 

 

 

Τα νησιά Φι – Φι στην Ταϊλάνδη. Οι παραλίες δέχονται μεγάλες πιέσεις από την ανάπτυξη των παράκτιων ζωνών.

 

 

 

Το Μέγα Σινικό Τείχος της Κίνας. Μεγάλα κομμάτια διαλύονται και καταρρέουν λόγω του μεγάλου όγκου των τουριστών που δέχεται.

 

 

 

Το φρούριο Jaisalmer Fort στην Ινδία.

 

 

 

 

Τουρίστες καταφθάνουν με κρουαζιερόπλοια στα νησιά Γκαλαπάγκος στο Εκουαδόρ.

Σχόλια