Το σύστημα παραγωγής ενέργειας από τους πεζούς στην Ελλάδα

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η διαδραστική εγκατάσταση, που παράγει ενέργεια από την κίνηση των πεζών (διαβάστε σχετικά στο econews), της βρετανικής εταιρείας Pavegen Systems θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα.

H μοναδική προσέγγιση του Pavegen έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια από τα βήματά μας, σε περιοχές με μεγάλη κίνηση, για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας, στο The Mall Athens, στη γιορτή του Keep Walking Project.

Το Keep Walking Project του Johnnie Walker παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2011 στην Ελλάδα αναδεικνύοντας τρία πρωτοποριακά projects που λειτουργούν ως παραδείγματα ενός νέου τρόπου σκέψης για το πόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε όταν δουλεύουμε συλλογικά.

Το κοινό υποστήριξε το project που προτιμούσε να δει να υλοποιείται, συλλέγοντας «βήματα» και δωρίζοντάς τα στο project της αρεσκείας του.

To νικητήριο project στην Ελλάδα είναι το Pavegen και η εγκατάσταση του μηχανισμού έρχεται στην Αθήνα από τις 29 Μαΐου έως και τις 10 Ιουνίου, ως μέρος μίας παγκόσμιας γιορτής για το πόσα μπορούμε να πετύχουμε όταν δουλεύουμε συλλογικά.

Το Pavegen παρουσιάστηκε πρόσφατα στις ιστοσελίδες του CNN & USA Today, καθώς ο κόσμος ανταποκρίνεται όλο και περισσότερο στο μεγάλο αυτό ανεκμετάλλευτο ενεργειακό πόρο. Μέσω του Keep Walking Project του Johnnie Walker, το Pavegen έχει ήδη παρουσιάσει την μοναδική αυτή τεχνολογία με ειδικές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο Laurence Kemball-Cook, να μάθουν για το Pavegen, τη συνεργασία του με το Johnnie Walker Keep Walking Project, αλλά και για τα σχέδια υλοποίησης αυτής της εκπληκτικής τεχνολογίας παγκοσμίως.

Η παρουσίαση του Pavegen θα γίνει την Πέμπτη 31 Μαΐου στο The Mall Αthens και ώρα 7.30μμ.

Σχόλια