Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο πλαίσιο της αντίληψης της δημοτικής Αρχής υπέρ της εναλλακτικής και βιώσιμης μετακίνησης για μια πιο ανθρώπινη πόλη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει την 5η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία που διοργανώνουν κινήσεις και ομάδες πολιτών την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012, με σημείο συνάντησης το σιντριβάνι, απέναντι από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και το Βασιλικό Θέατρο, επί της παραλιακής Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, και ώρα εκκίνησης, στις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία (World Naked Bike Ride) είναι μια γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα. Ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004 και πλέον συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η δράση γίνεται για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που αυτό προκαλεί, για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο, για την οικολογία και το περιβάλλον, για την απoενοχοποίηση του γυμνού σώματος. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008, ενώ στην περσινή τέταρτη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότερα από 1300 ποδήλατα.

Η εκδήλωση, που συμμετέχει στη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, οργανώνεται από εθελοντές ενεργούς πολίτες και άλλες συλλογικότητες και συγκεκριμένα από τα Παιδιά Εν Δράσει, τη SFINA, τη Θεσσαλονίκη Αλλιώς, τους Street Panthers, την Άλλη Όψη,  το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

«O Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει και προωθεί τέτοιες πρωτοβουλίες, που, αφενός, προάγουν το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη και, αφετέρου, αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των νέων της πόλης, στοιχεία  που εντάσσονται   στο πλαίσιο των δράσεων της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», τόνισε η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

12.00 Προετοιμασίες για το στήσιμο του χώρου.
15.00 Body-Painting. Καλλιτεχνικό βάψιμο σωμάτων.
19.00 Η ώρα συγκέντρωσης για τους ποδηλάτες, θα μοιραστούν μπαλόνια και σφυρίχτρες.
20.00 Ώρα εκκίνησης ποδηλατοβόλτας.

Κατά την διάρκεια της ποδηλατοβόλτας θα εμφανιστεί η ομάδα κρουστών του Άρη Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου.

22.00 Επιστροφή στον χώρο και πάρτι.

Σχόλια