Φυσικό αέριο: εξοικονόμηση 35% στο κόστος θέρμανσης

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σημαντική εξοικονόμηση 19% κέρδισαν οι καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, για την χειμερινή περίοδο 2011-2012.

Τους τελευταίους μήνες μάλιστα τα επίπεδα εξοικονόμησης αυξήθηκαν φτάνοντας το 23% για τον μήνα Μάρτιο.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής, η αποδέσμευση των τιμών του φυσικού αερίου από εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης το 2011 ωφέλησε τους καταναλωτές φυσικού αερίου, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προστατεύονται και από την επικείμενη επιβάρυνση του πετρελαίου θέρμανσης με πρόσθετο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης τον Οκτώβριο του 2012.

Ειδικότερα εκτιμάται ότι από τον Οκτώβριο του 2012 η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου θα ανέρχεται στα επίπεδα του 35%.

Τέλος, σημαντική εξοικονόμηση προσφέρει το φυσικό αέριο και έναντι του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ανέρχεται στο 43% (για τον οικιακό καταναλωτή με μέση κατανάλωση 1.600-2.000KWh).

Αναφορικά με την κατανάλωση του φυσικού αερίου στο διάστημα Οκτώβριος 2011-Απριλίος 2012 καταγράφηκε συνολικά αύξηση 9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο 2010-2011.

Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη μεταβολή της οικιακής κατανάλωσης ανήλθε σε 23% γεγονός που αντικατοπτρίζει την σημαντική αύξηση στην διείσδυση του φυσικού αερίου στον οικιακό τομέα της Αττικής.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ΕΠΑ Αττικής συνεχίζει να προσφέρει ανταγωνιστικούς όρους για την σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, με πακέτα κινήτρων και προσφορών που δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Από τις αρχές Μαΐου και μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/6) οι καταναλωτές που θα επιλέξουν το φυσικό αέριο και θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης παροχής φυσικού αερίου μπορούν να εκμεταλλευθούν την προσφορά της εταιρείας που περιλαμβάνει:

-Σημαντικές εκπτώσεις έως 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου

-Χρηματοδότηση εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου

Σχόλια