Εξοικονόμηση ενέργειας: ιδρύθηκε το πρώτο Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου

0
99

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το πρότυπο του παθητικού κτιρίου (Passiv Haus), το οποίο μπορεί αποδεδειγμένα να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, προωθεί στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (Ε.Ι.ΠΑ.Κ), που ιδρύθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, τα παθητικά κτίρια προσφέρουν τη βέλτιστη εσωτερική ατμόσφαιρα διαβίωσης με το ελάχιστο κόστος χρήσης. Τα οφέλη από αυτό είναι πολλαπλά, για τους χρήστες των κτιρίων, για την κατασκευαστική βιομηχανία, για το περιβάλλον.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου θα υποστηρίξει όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κατασκευής κτιρίων, αλλά και το ευρύ κοινό, με πλούσια πληροφόρηση για την υλοποίηση παθητικών κτιρίων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις προτεραιότητες του Ινστιτούτου συγκαταλέγεται:

– η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και η ανάπτυξη σεμιναρίων για μηχανικούς που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πρότυπο PassivHaus.

– η ενημέρωση και η μεταφορά τεχνογνωσίας για τα παθητικά συστήματα.

– η υποστήριξη κάθε προσπάθειας υλοποίησης νέου ή υφιστάμενου κτιρίου, σύμφωνα με το πρότυπο PassivHaus και η συμβολή
στην ανάπτυξη των νέων ευρωπαϊκών κτιρίων μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το Ε.Ι.ΠΑ.Κ. καλεί τους Έλληνες μηχανικούς, το σύνολο του κλάδου της οικοδομής, αλλά και το ευρύ κοινό να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, που μοναδικό σκοπό έχει να βελτιώσει θεαματικά την ενεργειακή συμπεριφορά των ελληνικών κτιρίων..

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προεγγράφονται στο www.eipak.org

Διαβάστε εδώ για το πρώτο παθητικό σπίτι στην Ελλάδα

Σχόλια