Ένας κήπος στον τοίχο του σαλονιού σας – Urbio (video)

0
103

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα σύστημα επιτοίχιων γλαστρών φυτέματος τράβηξε το ενδιαφέρον των φίλων του κήπου στην εβδομάδα ντηζάιν της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το Urbio, μια σειρά γλαστρών διαφορετικού μεγέθους που επιτρέπουν τη δημιουργία ενός μοναδικού για τον καθένα επιτοίχιου κήπου.

Το Urbio είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των σχεδιαστών Μπο Όιλερ και Τζάρεντ Άλλερ που ξεκίνησαν την ιδέα του μέσω του Kickstarter, ενός προγράμματος επιδότησης νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Το σύστημα αποτελείται από μια απλή βάση τοίχου και μια ποικιλία πλαστικών γλαστρών κατάλληλων για φύτευση βοτάνων, παχύφυτων και άλλων φυτών εσωτερικού χώρου.

Οι γλάστρες είναι επενδεδυμένες με μαγνήτες από τη σπάνια γαία νεοδύμιο προκειμένου να προσαρμόζονται σε μεταλλικές επιφάνειες ή να συνδέονται μεταξύ τους.

Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν ως μεμονωμένα κομμάτια.

Το σύστημα Urbio παίρνει τις επιρροές του από το κλασσικό σύστημα δοχείων τοίχου Uten.Silo της Vitra που πρωτοεμφανίστηκε το 1969.

Με αφετηρία το Uten.Silo το Urbio προσθέτει μια “πράσινη” πινελιά και επιτρέπει τη δημιουργία ενός κήπου στον εσωτερικό μας χώρο.

Το Urbio είναι διαθέσιμο προς αγορά στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Δείτε το video

econews

Σχόλια