Πυροβόλησαν δελφίνι στη Ρόδο – Νεκρό ζωνοδέλφινο στη Μύκονο

0
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στις 15 Μαΐου νεαρό ζωνοδέλφινο προσέγγισε για άγνωστους λόγους το νέο λιμάνι της Μυκόνου όπου και παρέμεινε για έξι μέρες.

Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ βρισκόταν διαρκώς σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με συνεργάτες του στο νησί, εθελοντές, το ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης «ΑΡΙΩΝ» και την τοπική λιμενική αρχή προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του ζώου και τα αίτια της συμπεριφοράς του.

Αν και το ζωνοδέλφινο έδειχνε φαινομενικά σε καλή κατάσταση ην τρίτη μέρα άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα ανησυχητικά συμπτώματα. Σε συνεργασία με τον κτηνίατρο του νησιού, τον «ΑΡΙΩΝ» και τη Δρ. Αναστασία Κομνηνού κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση του ζώου, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς τη Δευτέρα τα ξημερώματα το ζωνοδέλφινο έχασε τη μάχη.

Σε μία περίοδο διαρκούς υποβάθμισης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, στόχος μας είναι η διεύρυνση στην Ελλάδα του δικτύου ενημέρωσης πολιτών και εθελοντικών ομάδων, ώστε να διασφαλιστεί το δυνατό περισσότερο το μέλλον των θαλάσσιων θηλαστικών που διαπλέουν μόνιμα ή περιστασιακά τις θάλασσες μας.

—Στη Ρόδο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του blog “Παράπονα Ρόδου” άγνωστοι πυροβόλησαν δύο φορές και σκότωσαν δελφίνι με με κυνηγετικό όπλο 12g. και βλήματα brenneke.

—Στο Μικρολίμανο
Στις 19 Μαΐου εντοπίστηκε νεκρό δελφίνι στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Το άτυχο θηλαστικό εντοπίστηκε σε βάθος τέσσάρων μέτρων, δίπλα στον κυματοθραύστη και επί τόπου έσπευσε σκάφος του λιμενικού.

Photo: Parapona Rodou

econews

Σχόλια