Ανακύκλωση: «μάστιγα» η κλοπή υλικών από τους μπλε κάδους

1
29

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου σχεδιάζει να απαντήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης στις κλοπές ανακυκλώσιμου υλικού μέσα από τους μπλε κάδους, ένα φαινόμενο που το τελευταίο διάστημα εντείνεται επικίνδυνα.

Πιο συγκεκριμένα, κυκλώματα που κλέβουν υλικά, όπως χαλκό, μέταλλο και χαρτί μέσα από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης και στη συνέχεια τα μεταπωλούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, πρόκειται για μεμονωμένα άτομα αλλά και οργανωμένα κυκλώματα που γυρίζουν με καροτσάκια στους δρόμους και αφού αφαιρέσουν από τους κάδους τα ανακυκλώσιμα υλικά που χρειάζονται, στη συνέχεια αφήνουν τα υπόλοιπα σκουπίδια πεταμένα στο οδόστρωμα.

«Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα από άτομα που γυρίζουν στους δρόμους με καροτσάκια. Έχουν κατακλύσει την πόλη. Οι δράστες μπαίνουν ολόκληροι μέσα στους κάδους για να κλέψουν τα υλικά και στη συνέχεια αφήνουν τα σκουπίδια πεταμένα κάτω. Δεν είναι εικόνα αυτή και δεν βοηθάει τον τουρισμό», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Θανάσης Παππάς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.