Ο Λουκάνικος "εμπνέει" εμπρηστική επίθεση κατά Ράιχενμπαχ στη Γερμανία

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

O σκύλος που ακούει στο όνομα “Λουκάνικος” είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από την ενεργό συμμετοχή του στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα τον προηγούμενο Δεκέμβριο ο ατρόμητος “Λουκάνικος” βρέθηκε στη λίστα με τα υποψήφια πρόσωπα της χρονιάς 2011 του διεθνούς περιοδικού “Time” (διαβάστε σχετικά στο econews).

Αυτή τη φορά το όνομα του Λουκάνικου ακούστηκε στη Γερμανία με αφορμή την την εμπρηστική επίθεση κατά του αυτοκινήτου της συζύγου του Χορστ Ράιχενμπαχ στη Γερμανία.

Κι αυτό γιατί την ευθύνη για την επίθεση κατά της συζύγου του επικεφαλής της γερμανικής αποστολής (task force) που επιβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας στη χώρα μας ανέλαβε ομάδα με την επωνυμία «οι Φίλοι του Λουκάνικου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο της συζύγου του Ράιχενμπαχ, η οποία τυγχάνει και ευρωβουλευτής, ενώ πέταξαν κόκκινη μπογιά στην κατοικία.

Η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Οι “Φίλοι του Λουκάνικου” έγραψαν στη γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost πως οι προσπάθειες του επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι ανεπιθύμητες και προειδοποίησαν για νέες επιθέσεις.

Η γερμανική αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της επιστολής.

econews

Σχόλια