«Βούλιαξε» στο χιόνι το Σαράγεβο – Απόλυτη ξηρασία στη Βραζιλία

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με χιόνι είχε καλυφθεί τη Δευτέρα το Σαράγεβο και τα περίχωρα, για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια.

«Το χιόνι έφτασε τα εννιά εκατοστά. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια που έχουμε χιόνι στο Σαράγεβο τον Μάιο», δήλωσε ο Dzenan Zulum από το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βοσνίας.

Η θερμοκρασία σημείωσε ελεύθερη πτώση τις τελευταίες δυο ημέρες, από 28 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο στους 0,3 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα.

Το χιόνι που έπεσε σε κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Βοσνίας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σφοδρή ξηρασία στη Βραζιλία

Σφοδρή ξηρασία πλήττει τη βορειοανατολική Βραζιλία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές, κυρίως στις αγροτικές περιοχές.

Η ξηρασία πλήττει περίπου 1.100 πόλεις. Ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο σκοτώνεται σε «πολέμους για το νερό» στις αγροτικές περιοχές, ενώ τα ζώα πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο.

Η έλλειψη σε προμήθειες νερού έχει καταστρέψει την κτηνοτροφία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η διαβίωση των ανθρώπων.

Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει πάνω από τα μισό κοπάδι τους και η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για την παραγωγή καλαμποκιού, σόγιας και φασολιών.

Ποτάμια, λίμνες και φράγματα έχουν στερέψει ολοκληρωτικά.

Σε μερικές περιοχές υδροφόρες διανέμουν νερό, μόνο όμως αν οι πελάτες υποσχεθούν ότι θα στηρίξουν συγκεκριμένους υποψηφίους για τα τοπικά αξιώματα.

econews

Σχόλια