Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2012: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ξεκίνησαν στην Ελλάδα από την ΕΛΕΤΑΕΝ, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 15 Ιουνίου 2012.

Μέσα σε ένα γενικό περιβάλλον άγχους και ανησυχίας από την οικονομική και κοινωνική κρίση, οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ προσφέρουν χαμόγελο και ευκαιρία για ενημέρωση στο ευρύ κοινό και ψυχαγωγία στα στελέχη και τους εργαζομένους του ενεργειακού κλάδου.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι αγώνες όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο 3ο Τουρνουά 5×5 που διοργανώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ στα γήπεδα 5×5 Planet στην οδό Κλεισθένους 399 στο Γέρακα. Το Τουρνουά συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου 2012.

Φέτος συμμετέχουν συνολικά 28 ομάδες. Ανάμεσά τους η πρωτοπόρος στη γενική κατάταξη ELICA, οι νικήτριες των δύο προηγούμενων Τουρνουά Siemens (2011) και ΜΠΕΝΕΡ (2010) και όλες σχεδόν οι μεγάλες επιχειρήσεις αιολικής ενέργειας αλλά και άλλες επιχειρήσεις από τον ενεργειακό κλάδο (ΔΕΗ, φωτοβολταϊκές επιχειρήσεις), το κλάδο των συμβούλων όπως και δημόσιοι φορείς (Γενική Γραμματεία Ενέργειας και ΚΑΠΕ).

Στο δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ έχει δημιουργηθεί –όπως και πέρυσι- το ειδικό microsite του Τουρνουά με πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων και φωτογραφικό υλικό εδώ.

Τη φετινή χρονιά οι εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2012 στην Ελλάδα τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και περιλαμβάνουν –εκτός από το Τουρνουά 5×5- μία σειρά από δρώμενα, όπως διαγωνισμό φωτογραφίας, ζωγραφικής, διαγωνισμό καλύτερου λογοτύπου για την Ελληνική Ημέρα του Ανέμου καθώς και πολλά «ανεμοπαιχνίδια» για μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αναζητηθούν στο δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Οι προθεσμίες για τους Διαγωνισμούς που «τρέχουν» είναι οι ακόλουθες:

* Διοργάνωση Διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, με τίτλο «Ο άνεμος στη ζωή μας» και θέμα τις ανεμογεννήτριες και την αιολική ενέργεια

Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012. Οι ζωγραφιές των παιδιών θα αποστέλλονται στα γραφεία της ΕΛΕΤΑΕΝ, Tύχης 2, Χαλάνδρι 152 33, υπ’ όψιν Ελένης Ντζάθα.

* Διαγωνισμός καλύτερου λογοτύπου για την ελληνική ημέρα του ανέμου.
Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι την Πέμπτη 24 Μαΐου 2012. Οι διαγωνιζόμενοι θα στέλνουν τα σχέδιά τους στα γραφεία της ΕΛΕΤΑΕΝ, Tύχης 2, Χαλάνδρι 152 33, υπ’ όψιν Ελένης Ντζάθα.

ΕΛΕΤΑΕΝ

Σχόλια