Τηγανιτά λαχανικά με σάλτα καρύδας και ρύζι (video)

0
40

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μία συνταγή λαχανικών από τον Alam Mahbubul, chef του Avocado veggie restaurant.

Υλικά

Για τα λαχανικά με ρύζι
Λίγο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ψιλοκομμένο τζίντζερ
Λίγη ψιλοκομμένη μελιτζάνα
χυμό από μισό λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγα ντοματίνια
1 κολοκύθι κομμένο σε μισοφέγγαρα
1 ψιλοκομμένο καρότο
Λίγο σέλερι σέλινο
1 ψιλοκομμένη τούφα μπρόκολο
1 ψιλοκομμένη πιπεριά
λίγο βασιλικό
Ρύζι μπασμάτι

Για τη σάλτσα
εκχύλισμα καρύδας
30 γρ. κάσιους
Λίγο κάρυ

Εκτέλεση
1.Σε ένα μούλτι βάζουμε τα κάσιους, λίγο κάρυ και εκχύλισμα καρύδας και το ανακατεύουμε.

2.Βράζουμε σε ένα καταρολάκι το ρύζι για περίπου δέκα λεπτά.

3.Σε ένα γουόκ βάζουμε λάδι και μόλις κάψει βάζουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, την μελιτζάνα, το καρότο, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειαστεί και στην συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι, τις πιπεριές.

4.Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και την σάλτσα λαχανικών.Το αφήνουμε για 2 -3 λεπτά ακόμα. Στύβουμε μισό λεμόνι. Τέλος το σβήνουμε και βάζουμε βασιλικό.Σερβίρουμε.

Tip.Προτιμείστε τα λαχανικά να τα κάνετε al dente για να κρατάνε τα θρεπτικά συστατικά.

Δείτε το video


Πηγή DIYTV

Σχόλια