Οικουμενική Κυβέρνηση μόνο μαζί με ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Κουβέλης

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μόνο αν συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται ο Φώτης Κουβέλης να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση συνεργασίας μαζί με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αποστολή την άμεση διαπραγμάτευση του Μνημονίου και στόχο τη σταδιακή απαγκίστρωση.

Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι στην επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας προς τους κκ. Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι γίνεται λόγος για επανεξέταση του συνολικού πλαισίου της δανειακής σύμβασης και όχι για καταγγελία του Μνημονίου και μονομερή διαγραφή του επαχθούς χρέους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει στο εσωτερικό σκηνικό.

O πρόεδρος έχει προτείνει οικουμενική κυβέρνηση με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της κάλπης, και δυο στόχους:

– Να κρατήσει τη χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ.

– Να ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το κόμμα του και ο ίδιος δεν διεκδικούν τίποτε, πέραν της ικανοποίησης ότι συνέβαλαν στην προσπάθεια.

Αναλυτικά η δήλωση του Φ. Κουβέλη έχει ως εξής:

«Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους. Απευθύνομαι προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συγκρότηση κυβέρνησης. Την πρόταση αυτή απηύθυνα πριν από λίγο στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Προτείνω τη συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.
Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.

Καταθέτουμε αυτήν την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο. Επισημαίνω ότι εμείς και εγώ προσωπικά δεν διεκδικούμε τίποτε πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας».

Σχόλια