Ο Τσίπρας επιστρέφει τη διερευνητική εντολή για κυβέρνηση – "Ενωτικός" ο Βενιζέλος

1
35

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επιστρέφει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν καρποφόρησαν οι επαφές με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ “μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα”.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του κατά των κκ. Βενιζέλου και Σαμαρά κατηγορώντας τους ότι «μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίκτη, της μπλόφας την αμφισημία της παγίδας». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «έχουν κάνει καραμέλα την απειλή εξόδου από το ευρώ» και υποστήριξε ότι με την πολιτική αυτή «έφυγαν από τις τράπεζες 75 δισ. ευρώ».

Επανέλαβε τέλος το πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ περί “ανατροπής του Μνημονίου”, το οποίο όπως υποστήριξε εξέφρασε το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή καταγγελία της σύμβασης οδηγεί την Ελλάδα σε απομόνωση, έξοδο από το ευρώ και σε άμεση πτώχευση της χώρας.

Σειρά πλέον έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος που θα λάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Πέμπτη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Βενιζέλος έχει προτείνει τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με κόμματα που έχουν ευρωπαϊκή προοπτική, δηλαδή από το συντηρητικό χώρο τη ΝΔ, και τη ΔΗΜΑΡ, το ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ.

O κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι εντολή του λαού αποτελεί η συγκρότηση κυβέρνησης και η ύπαρξη σταθερότητας, γιατί η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την οικονομία και τους πλέον αδύναμους.

Έθεσε τέλος ως προτεραιότητα την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και σχηματίζει κυβέρνηση Μνημονιακής κατεύθυνσης. Βενιζέλος-Κουβέλης-Σαμαράς οι ΣΩΤΗΡΕΣ

Comments are closed.