Καμίνης: δεν κατεδαφίζεται η Λεωφόρος – Πού βρίσκεται η Διπλή Ανάπλαση και η πρόταση Βωβού

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

“Αβάσιμα και παραπλανητικά” χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απόφαση κατεδάφισης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καμίνης δήλωσε τα εξής:

«Εντελώς αβάσιμα και παραπλανητικά είναι δημοσιεύματα και ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν την υπόθεση του γηπέδου του Παναθηναϊκού και της Διπλής Ανάπλασης.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς όλες τις πλευρές, κυρίως όμως προς τους φίλους και οπαδούς της ιστορικής ομάδας της πρωτεύουσας, ότι ο δήμος Αθηναίων όχι μόνο δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά αποτελεί, σε αυτές στις δύσκολες ώρες που περνά η ομάδα, τον πλέον σταθερό σύμμαχό της.

Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα κατεδάφισης του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η δημοτική αρχή ενεργεί με απόλυτο σεβασμό στο ισχύον θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο και τηρεί όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης και της ιστορικής της ομάδας.

Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, εκείνοι που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα με πράξεις και παραλείψεις τους, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, να εμφανίζονται, σήμερα, εν μέσω κορύφωσης της προεκλογικής περιόδου, ως τιμητές. Αυτού του είδους τα επικοινωνιακά και μικροπολιτικά παιχνίδια, πρέπει να σταματήσουν.

Εκείνοι που ευθύνονται για τις παλινωδίες και τα σφάλματα του παρελθόντος, ας αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους ή ας σιωπήσουν. Παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις στην ομάδα και ο δήμος Αθηναίων καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες με στόχο την οριστική λύση του ζητήματος».

—Τι λέει ο Βωβός

Εντωμεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει από τον Παναθηναϊκό το ποσό που έχει δαπανήσει η εταιρεία του για την αγορά του οικοπέδου στο Βοτανικό και την κατασκευή του κτηρίου που προοριζόταν για εμπορικό κέντρο, άφησε ο Αρης Βωβός μιλώντας στη εφημερίδα “LiveSports”.

Μάλιστα, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για διεκδίκηση αποζημίωσης που μπορεί να φτάσει και τα 140 εκατ. Ευρώ.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πρότεινε στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων 7500 τμ, επωμιζόμενη κόστος 13,5 εκατ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση, ανεξάρτητα από την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό.

Όσον αφορά την πορεία της Διπλής Ανάπλασης, έχει αποσταλεί master plan και περιβαλλοντική μελέτη στο ΥΠΕΚΑ προς αξιολόγηση πριν πάει στο ΣτΕ για έγκριση.

econews

Σχόλια