Με το ποδήλατο στη δουλειά: ξεκινάει η καμπάνια του 2012

1
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ξεκινάει από την 1η Μαΐου 2012 η καμπάνια “Με Ποδήλατο στη Δουλειά” από την ιστοσελίδα http://biketowork.gr.

Στόχοι της καμπάνιας είναι να παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες και να προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, η καμπάνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους.

Σε ατομικό επίπεδο, κάθε ποδηλάτης που συμμετέχει καταγράφει τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνει για ένα μήνα προς και από τη δουλειά στην ιστοσελίδα της καμπάνιας.

Η καμπάνια λειτουργεί καλύτερα σαν ομαδική προσπάθεια. Όποιος οργανώσει μια ομάδα, παρακινεί τους συνεργάτες του να συμμετέχουν. Όποιος οργανώσει τη συμμετοχή του εργοδότη του, διαφημίζει την καμπάνια σε όλους τους συναδέλφους του.

Αναλυτικότερα:

*Οι ομάδες αποτελούνται από 1-4 ποδηλάτες και ανήκουν προαιρετικά σε μια εταιρία/οργανισμό.

εγγραφή ποδηλατών, ομάδων, και οργανισμών γίνεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της καμπάνιας. Τις καταχωρήσεις μπορείτε να τις κάνετε όποτε μπορείτε μέσα στο Μάιο.

*Κάθε μέλος μιας ομάδας κάνει τις μετακινήσεις του ατομικά και καταχωρεί τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που έκανε. Αν θέλετε να κάνετε τη διαδρομή μαζί με άλλους, δεν σας εμποδίζει κανείς. Μάλιστα είναι καλή πρακτική κάποιος καινούργιος ποδηλάτης να κάνει τη διαδρομή μαζί με κάποιον έμπειρο.

*Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των μελών της ομάδας προστίθενται στην ομάδα. Οι ομάδες συναγωνίζονται μεταξύ τους με κριτήριο τον συνολικό αριθμό διαδρομών της ομάδας.

*Αν γεμίσει η ομάδα σας και έχετε και άλλους ποδηλάτες, φτιάξτε δεύτερη και τρίτη ομάδα. Ένας οργανισμός μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό ομάδων. Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των ομάδων κάθε οργανισμού προστίθενται στον οργανισμό και οι οργανισμοί συναγωνίζονται μεταξύ τους.

*Κάθε ομάδα ή και κάθε μεμονωμένος ποδηλάτης μπορεί να ανήκει σε μια πόλη. Τα χιλιόμετρα και οι διαδρομές των μελών της πόλης προστίθενται στην πόλη ώστε να δημιουργείται συναγωνισμός και μεταξύ των πόλεων. Τα στατιστικά των πόλεων “κανονικοποιούνται” αναλογικά με τον πληθυσμό τους, για να μπορούν οι μικρές πόλεις να συναγωνιστούν με μεγάλες πόλεις.

—Εγγραφή

1.Αν δεν το έχετε κάνει ήδη πρέπει να γραφτείτε στον ιστότοπο biketowork.gr. Αυτό χρειάζεται να γίνει μόνο την πρώτη φορά.

2.Καταγράψτε τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνετε με ποδήλατο. Καταγράφουμε μόνο τις διαδρομές και αποστάσεις από και προς τη δουλειά και όχι άλλες διαδρομές όπως για ψώνια, βόλτα, βραδινή έξοδο, ή διαδρομές που είναι μέρος της δουλειάς. Το σχολείο θεωρείται δουλειά.

3.Θυμηθείτε να επισκεφθείτε και αργότερα την ιστοσελίδα για να καταγράψετε όλες τις διαδρομές και τα χιλιόμετρά σας προς και από τη δουλειά. Μπορείτε να κάνεις αλλαγές και διορθώσεις μέχρι το τέλος Μαΐου.

Το «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2011 στο www.podilates.gr.

Συνολικά καταχώρησαν 45.000 χιλιόμετρα 357 ποδηλάτες, οργανωμένοι σε 64 ομάδες από 40 εταιρίες/οργανισμούς και εξοικονομήθηκαν σχεδόν 2000 λίτρα βενζίνης.

Επιμέλεια: econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια στους ποδηλάτες που παρ’όλες τις αντίξοες συνθήκες δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν να μας κάνουν ανθρώπους. Αν λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο και άλλες συλλογικότητες σε αυτή την έρημη τη χώρα, σίγουρα δεν θα μας είχαν καταντήσει έτσι. Ποδηλατάκι λοιπόν έτσι κι αλλιώς αφού η βενζίνη πλέον και το κόστος μετακίνησης «ζεματάνε».

Comments are closed.