Έφοδος σε παράνομο εκτροφείο-κολαστήριο ζώων στο Κορωπί

0
290

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Βιβή Λευκαδίτη, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση και εθελόντρια στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.), έφερε στη δημοσιότητα την έφοδο, που έγινε χθες σ’ ένα παράνομο εκτροφείο ζώων στο Κορωπί. Η Ε.Φ.Ε. σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Δήμο Παλλήνης εντόπισαν εκεί δεκάδες ενήλικα σκυλιά και κουτάβια να διαβούν δεμένα σε δύο χωράφια κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο παράνομος εκτροφέας τα είχε φυσικά αλυσοδεμένα και εμπορευόταν τα κουτάβια πουλώντας το καθένα έως και 300 ευρώ. Μάλιστα διαφήμισε τα «προϊόντα» του σε αρκετές ιστοσελίδες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εφόδου ο παράνομος εκτροφέας, ο οποίος προφανώς δεν δίνει καμιά σημασία στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και δεν τον απασχολεί, αν τα ζώα και σύμφωνα με την νομοθεσία κακοποιούνταν, ζήτησε να του αφήσουν τουλάχιστον ένα αρσενικό και ένα θηλυκό για να συνεχίσει την αναπαραγωγή τους και φυσικά το εμπόριο.

Κάποια από τα ζώα ήταν άρρωστα, άλλα είχαν δαγκωθεί ενώ δύο – τρία από αυτά είχαν εκπαιδευτεί ώστε να είναι ιδιαιτέρως επιθετικά, μάλιστα το ένα τσοπανόσκυλο ο παράνομος εκτροφέας κατάφερε να το εξαφανίσει, ώστε να μη του το πάρουν!

Ο εν λόγω κύριος δεν θα κατηγορηθεί μόνο για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων αλλά θα ελεγχθεί και για παρανομίες, που σχετίζονται με τη μη καταβολή Φ.Π.Α., φοροδιαφυγή κ.ο.κ.. Κατά τη διάρκεια της εφόδου ήταν παρόντες η Λιάνα Αλεξανδρή, πρόεδρος της Ελληνική Φιλοζωικής Εταιρίας, υπάλληλοι της Ε.Φ.Ε. και εθελοντές, που με δυναμισμό μάζεψαν τα ζώα και τα μετέφεραν στις εγκαταστάσεις της Ε.Φ.Ε. στο Κορωπί.

Η Βιβή Λευκαδίτη εξηγεί: «Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε ήταν τραγική. Ζώα άρρωστα, δαγκωμένα, επιθετικά και φιλικά, άπειρα κουτάβια και φυσικά όλα αλυσοδεμένα. Η Αστυνομία κατέγραψε το συμβάν, ώστε να πάρουμε αντίγραφο και να προχωρήσουμε σε καταγγελία στον εισαγγελέα για την ανάλογη ποινή.

Ο εν λόγω κύριος είχε διαφήμιση ακόμα και σε φιλοζωικά site και πωλούσε τα ζώα από 250 έως 300 ευρώ έκαστο. Απαιτούσε δε να του αφήσουμε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό για να συνεχίσει φυσικά την παράνομη δράση του! Την ώρα, που ήμασταν εκεί, είδαμε δύο τσοπανόσκυλα το ένα να ξεσκίζει το άλλο, αφού το ένα ήταν ελεύθερο και το άλλο δεμένο.

Πρέπει να τονίσω, ότι όλο το προσωπικό, που εργάζεται στην Ε.Φ.Ε., έμεινε έως αργά και βοήθησαν όλοι! Παρακαλώ να βοηθήσετε ΟΛΟΙ οικονομικά καθώς τα ζώα είναι πάνω από 22 και η συντήρηση τους δύσκολη. Τα υγιή επιδιώκουμε να δοθούν άμεσα για υιοθεσία γι’ αυτό σας παρακαλούμε να βοηθήσετε ώστε να επικεντρωθούμε και στα υπόλοιπα, που έχουν ανάγκη.

Ο αριθμός λογαριασμού της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας είναι:
Alpha Bank 1500 0200 2000 926
IBAN: 2101401500150002002000926

Καταθέστε όποιο ποσό μπορείτε να προσφέρετε με την αιτιολογία «Εκτροφέας». Όλα αυτά τα ζωάκια φιλοξενούνται στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία και όλοι εμείς παλεύουμε όχι μόνο να γιατρευτούν οι ασθένειες και να κλείσουν οι πληγές τους αλλά θέλουμε να τους φύγει ο φόβος, που έχουν απέναντι στον άνθρωπο».

Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτά τα ζώα και ως εθελοντής καλέστε στα τηλέφωνα: 2106020202 – 6984200368.

Πηγή zoosos

Σχόλια