Ο Αντώνης Σαμαράς στο κοίτασμα του Πρίνου στην Καβάλα

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το κοίτασμα πετρελαίου στον Πρίνο της Καβάλας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η παρουσία του στις εγκαταστάσεις συμβολίζει την απόφασή του »να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη».

Μνημόνευσε επίσης τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι  «για να γνωρίζεις το μέλλον ενός τόπου πρέπει να γνωρίζεις τον πλούτο του».

Πρόσθεσε δε πως »η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια η οποία όμως κατάντησε πτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Ούτε κεφαλαιοποιήσαμε αυτά που είχε η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κάναμε λάθη τραγικά όπως ήταν αυτή η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου που από την αρχή την πολεμήσαμε ακριβώς γιατί δεν είχε μέσα τη διάσταση της ανάπτυξης,» τόνισε.

»Η μαγική λέξη που μπορεί ν” αλλάξει τα πάντα και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί κυρίως γι΄ αυτούς εργαζόμαστε, είναι η λέξη ανάπτυξη και το δικαίωμα στην εργασία,» σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς ξεναγήθηκε και στις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας Kavala Oil από τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Παπά, και αμέσως μετά αναχώρησε για τις Σέρρες.

Σχόλια