ΡΑΕ προς εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας: εξοφλείτε ή χάνετε την άδεια

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για αφαίρεση άδειας των προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος κάνει λόγο η ΡΑΕ εξαιτίας των δυσθεώρητων χρεών τους προς τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και τον Διαχειριστή του Δικτύου (ΑΔΜΗΕ).

Οι υποχρεώσεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας προς τις δύο Αρχές ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ και τις έχουν οδηγήσει σε χρηματοπιστωτική ασφυξία.

Η ΡΑΕ δίνει προθεσμία μέχρι τις 15 Μαΐου για την τακτοποίηση των χρεών, ενώ μεταξύ των παραληπτών της σχετικής επιστολής είναι και η ΔΕΗ.

Αναλυτικότερα, η ΡΑΕ αναφέρει τα εξής:

“Σε συνέχεια σχετικών με το θέμα επιστολών που απέστειλαν πρόσφατα, τόσο ο Λειτουργός της Αγοράς όσο και ο Διαχειριστής του Συστήματος, σας επισημαίνουμε, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, την επιτακτική πλέον ανάγκη άμεσης εξόφλησης των όποιων ληξιπρόθεσμων οφειλών σας και κατάθεσης των απαιτούμενων εγγυητικών επιστολών.

Σε αντίθετη περίπτωση, και εφ’ όσον οι ως άνω, εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις σας, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, το αργότερο μέχρι την 15.05.2012, η ΡΑΕ θα εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία επιβολής των κυρώσεων που προβλέπονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων εκτός των διοικητικών προστίμων και αυτού της ανάκλησης της άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας”.

Σχόλια