Κατάδυση στα 170 μέτρα για το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ – Εκδηλώσεις στο Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ

0
25

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έναρξης λειτουργίας της διεθνούς έκθεσης με θέμα την Κλιματική Αλλαγή που φιλοξενεί το Ενυδρείο Κρήτης.

Συγκεκριμένα το Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ ,που κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, πόντισε το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, δίνοντας την ευκαιρία σε εκπροσώπους των ΜΜΕ να γνωρίσουν από κοντά επιστημονικά εργαλεία που το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. χρησιμοποιεί στις έρευνες του.

Έγιναν συνολικά οκτώ καταδύσεις με το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ σε δυο περιοχές του Ηρακλείου που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενώ το μέγιστο βάθος κατάδυσης ήταν τα 170 μέτρα. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τόσο ένα ναυάγιο εποχής του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και την άγρια ομορφιά του βυθού της νήσου Ντία.

Παράλληλα με τις καταδύσεις, το Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους φίλους της εξερεύνησης, δίνοντας τους την ευκαιρία να δουν από κοντά το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ να συνομιλήσουν με τους χειριστές του και να ενημερωθούν για τις έρευνες που αυτό πραγματοποιεί.

H Διεθνής έκθεση με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, του Αμερικάνικου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης η οποία φιλοξενείται από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium θαλασσόκοσμος) στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ-Γούβες) είναι επισκέψιμη καθημερινά ακριβώς στο ίδιο ωράριο επίσκεψης με το Ενυδρείο.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για προγραμματισμό επίσκεψης οι φίλοι του Ενυδρείου μπορούν να καλούν στο γνωστό τηλέφωνο 2810-337788.

Σχόλια