Πειράματα στα Ζώα; Όχι Ευχαριστώ

0
83

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά της χρήσης ζώων σε πειράματα. Με αφορμή αυτή την επέτειο οι «Πολίτες Για Τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής» (ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.) τονίζουν: «Στους επόμενους 12 μήνες πάνω από 150 εκατομμύρια ανυπεράσπιστα ζώα θα βασανιστούν μέχρι θανάτου στα ερευνητικά εργαστήρια.

Τα πειράματα στα ζώα είναι μία αντιεπιστημονική έρευνα, που καταδικάζεται από επιστήμονες και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Τα ζώα δεν καπνίζουν.
Τα ζώα δεν οδηγούν.
Τα ζώα δεν χρησιμοποιούν καλλυντικά.
Τα ζώα δεν χρησιμοποιούν χρώματα.
Τα ζώα δεν πίνουν αλκοολούχα ποτά.
Τα ζώα δεν ρίχνουν βόμβες.
Τα ζώα δεν παίρνουν φάρμακα.
Τα ζώα δεν παίρνουν ναρκωτικά.

Επειδή όλα αυτά τα κάνει ο άνθρωπος, γιατί τα ζώα πρέπει να υποφέρουν; – Από το βιβλίο του Ιατρού Γιώργου Χαριτάκη “Πειράματα στα ζώα; Όχι ευχαριστώ”.

Στην Ινδία πρόσφατα απαγορεύτηκαν τα πειράματα ανατομίας σε ζώα και αντικαταστάθηκαν από πιο αξιόπιστες εναλλακτικές μεθόδους, όπως οι τεχνικές εξομοίωσης σε υπολογιστές. Εμείς όμως παραμένουμε ακόμη βαθιά νυχτωμένοι.

Ρωτάμε την επιστημονική κοινότητα πόσο ακόμη θα βασανίζουμε τα ζώα; Μια ερώτηση που δυστυχώς θα μείνει αναπάντητη γιατί οι ιατροί σιωπούν.

Την Τρίτη 24 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα στα Εργαστήρια, η ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. (ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) σας καλεί στο Σύνταγμα στις 11:30 π.μ. έξοδος Μετρό, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί “Πειράματα στα Ζώα; – Όχι Ευχαριστώ”».

Πηγή zoosos

Σχόλια