Λίγη φροντίδα για ένα υπέροχο μα ξεχασμένο άλσος

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Παρκάκι Ευελπίδων: ο πιο εγκαταλειμμένος ελεύθερος χώρος, στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης. Αιτία: η γνωστή σύγκρουση αρμοδιοτήτων ή μάλλον το αντίθετο, η έλλειψη αυτής.

Και τι δεν έγινε την περασμένη Κυριακή στο παρκάκι αυτό : Σε συνεννόηση με τη γειτονιά και κατοίκους της περιοχής καθαρίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι του (κατά μήκος της οδού Πριγκηπονήσων), αφαιρέθηκαν όσο γινόταν από τα πεύκα τα ξερά κλαδιά (άκρως επικίνδυνα για πυρκαγιά) και φυτεύτηκα 10 νέα. Συντηρήθηκαν και βάφτηκα 20 από τα παγκάκια του πάρκου, οι κάδοι απορριμάτων και οι στήλες ηλεκτροφωτισμού καθώς και ένα μεγάλο μέρος της περίφραξης επί της Πριγκηπονήσων(πραγματικά μια δουλειά απαιτητική ).

Εντωμεταξύ με έμπνευση και πρωτοβουλία της αεικίνητης Λίλας κατασκευάστηκε ένα τραπέζι για πικ – νικ από πεταμένες παλέττες, ενώ κατόπιν αιτήματος της γειτονιάς στο πάρκο εγκαστάθηκαν πειραματικά στύλοι με σακκούλες για τις ακαθαρσίες των σκύλων (το κλειδί παραδόθηκε σε ένα γείτονα για να αλλάζει τις σακκούλες).

Οι Atenistas απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στη γειτονιά για την υποστήριξη, στην απίστευτη ομάδα της εταιρίας kleos για τη χορηγία υλικών αλλά και για την αποτελεσματική επί τόπου βοηθεία τους,στην urbanica για τη χορήγηση των dispenser και φυσικά στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων που υποστήριξε τεχνικά τη δράση (παρόλο που το παρκάκι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου) καθώς και για την πρωτοβουλία να επαναχρησιμοποιήσουν παροπλισμένα ξύλινα τραπέζια για πικ – νικ (από τις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα – βρίσκονται ξεχασμένα στις αποθήκες του Δήμου) εκ των οποίων τοποθέτησαν ήδη ένα στο πάρκο και όπως μας είπαν θα ακολουθήσουν και άλλα.

Πηγή/Photo Atenistas

Σχόλια