Πέντε χιλιάδες νεκροί ετησίως από τα καυσαέρια σύμφωνα με έρευνα

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Διπλάσιους θανάτους συγκριτικά με τα τροχαία ατυχήματα προκαλεί η ρύπανση στους δρόμους, σύμφωνα με νέα έρευνα για με την ποιότητα του αέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία», διεξήχθη από τους ερευνητές του ΜΙΤ στη Μασαχουσέτη, Steve Yim και Steven Barrett.

Όπως επισημαίνουν στη μελέτη τους οι ερευνητές, τα καυσαέρια των αυτοκινήτων προκαλούν 5.000 πρώιμους θανάτους ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα καυσαέρια των αεροπλάνων προκαλούν άλλους 2.000 πρώιμους θανάτους τον χρόνο.

Συγκριτικά αναφέρεται ότι το 2010 καταγράφηκαν 1.850 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα της μελέτης συμφωνούν με τα ευρήματα προηγούμενης έρευνας της Βρετανικής Επιτροπής για τις Ιατρικές Επιπτώσεις των Αέριων Ρύπων, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ρύπανση του αέρα το 2008 προκάλεσε περίπου 29.000 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα έρευνα υποστηρίζει επίσης ότι η βιομηχανία «σκοτώνει» λιγότερους ανθρώπους συγκριτικά με τα καυσαέρια, κάτι που αποδίδεται στο γεγονός ότι οι ρύποι των αυτοκινήτων εκλύονται ακριβώς εκεί που οι άνθρωποι ζουν και δουλεύουν, ενώ οι βιομηχανίες βρίσκονται συνήθως σε απομακρυσμένες περιοχές.

econews

Σχόλια