Φωτοβολταϊκά: η First Solar φεύγει από την Ευρώπη – Απώλεια 2000 θέσεων εργασίας

1
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη διακοπή των παραγωγικών δραστηριοτήτων της στη Γερμανία αποφάσισε η First Solar, ο κορυφαίος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου (thin film) παγκοσμίως.

Επίσης, θα επιβραδύνει τις δραστηριότητές της στη Μαλαισία. Αποτέλεσμα των παραπάνω η απώλεια 2000 θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική First Solar, θα κλείσει το εργοστάσιο της Φραγκφούρτης στα τέλη του 2012, ενώ θα τεθούν σε αδράνεια τέσσερις γραμμές παραγωγής στη μονάδα του Κούλιμ της Μαλαισίας.

Συνολικά θα περικοπούν 2000 θέσεις εργασίας, το 30% του συνόλου των εργαζομένων της εταιρείας, με τους 1200 να είναι στη Γερμανία και τους υπόλοιπους στη Μαλαισία.

Στόχοι της εταιρείας είναι η αποπληρωμή των δυσβάσταχτων υποχρεώσεών της προς τραπεζικά ιδρύματα και την κυβέρνηση της Γερμανίας, αλλά και η μείωση του κόστους παραγωγής σε 0,60 με 0,64 δολάρια ανά βατ από 0,79 δολάρια ανά βατ φέτος.

Ο πρόεδρος και μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της First Solar, Μάικ Αχέρν, δήλωσε πως “η ευρωπαϊκή αγορά επιδεινώθηκε σε βαθμό τέτοιο που οι δραστηριότητες της εταιρείας δεν είναι πλέον οικονομικά βιώσιμες και η διατήρησή τους δεν εξυπηρετεί το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων”.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.