Νεκροί οι δύο σκύλοι-θύματα πυροβολισμών σε Χίο και Λευκάδα

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έχασαν τη μάχη τα δύο σκυλιά που είχαν πέσει θύματα πυροβολισμών στις αρχές Απριλίου στη Χίο και τη Λευκάδα.

Όπως αναφέρει το zoosos τη Μεγάλη Παρασκευή πέθανε ο ο Μπόμπος, το σκυλάκι της Κατερίνας Δροσινού – Κουνέλη, που πυροβολήθηκε το Σάββατο το πρωί 7 Απριλίου 2012 στη γειτονιά Χριστός Βαρβάσι στην πόλη της Χίου.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του υπεύθυνου κτηνιάτρου, το σκυλί πυροβολήθηκε από απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων. Το ζώο νοσηλεύτηκε σε κτηνιατρείο της περιοχής, αφού το κορμάκι του ήταν γεμάτο σκάγια, όπως αποδεικνύεται από τις ακτινογραφίες.

Τα σκάγια, που ήταν διάσπαρτα μέσα του, προκάλεσαν βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Το ζώο δεν έτρωγε και τελικά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο έντερο του, ήταν η αιτία να καταλήξει.

Η ιδιοκτήτρια του ζώου μαζί με την Ευθυμία Μαλαξού, που είναι αναπληρωματικό μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου έχουν κάνει καταγγελία και στο Α.Τ. και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

—Στη Λευκάδα

Επίσης, υπέκυψε στα τραύματα του ο σκύλος που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι στην περιοχή Απόπλαινα Λευκάδας. Το ζώο το εντόπισε την περασμένη Πέμπτη 12 Απριλίου κάτοικος της περιοχής και επικοινώνησε με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας – LAWS.

Tο τραυματισμένο σκυλί μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, ο οποίος του παρείχε αρχικά τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το ζώο από τα σκάγια, που είναι διάσπαρτα στο κεφάλι του, αρχικά έχασε την όραση και στα δύο μάτια του. Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του δεν άφηνε πολλά περιθώρια με αποτέλεσμα το σκυλί να πεθάνει.

Ο κτηνίατρος, που το περιέθαλπτε, και ο άνθρωπος, που το εντόπισε, κατέθεσαν στο Α.Τ. Λευκάδας, οι αστυνομικοί του οποίου ενημέρωσαν τον εισαγγελέα για το έγκλημα.

Πηγή zoosos

 

Σχόλια