Σάμος: καθαρισμός βυθού στον Μαραθόκαμπο από τους αυτοδύτες

0
9

Περιβάλλον  Ενέργεια Οικολογία:

Το Σάββατο 07/04/12 στο Μαραθόκαμπο Σάμου η Ένωση Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τη Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου οργάνωσαν ένα πολύ επιτυχημένο καθαρισμό και εξωραϊσμό της περιοχής, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών Συλλόγων όπως: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθοκάμπου, ο Σύλλογος Εθελοντών Μαραθοκάμπου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Όρμου Μαραθοκάμπου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Μαραθοκάμπου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Μαραθοκάμπου, μαζί και το Αρχιπέλαγος Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε να καθαρίσει το βυθό του λιμανιού του Όρμου, για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μήνες.

Κάτοικοι να άσπρισαν πεζοδρόμια, καθάρισαν παρτέρια, σκούπισαν δρόμους και δεντροφύτευσαν. Επίσης, παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μαραθακάμπου με τον δάσκαλο τους ανέλαβαν να καθαρίσουν τη παραλία.

Οι έντεκα αυτοδύτες βρήκαν ένα βυθό καθαρότερο από πέρυσι, αλλά με τη χρήση διάτρητων σάκων και σάκων ανέλκυσης, πάλι κατάφεραν να γεμίσουν ένα φορτηγό με ρόδες, συσκευασίες φαγητού, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, πεταμένα δίχτυα, σχοινιά, πεταμένο εξοπλισμό σκαφών, είδη ψαρέματος, ρουχισμό, και πλαστικές βάρκες.

Ανασύρθηκε μια μπαταρία σκάφους και το τελευταίο εναπομένον ελαστικό 700 κιλών από την άκρη της προκυμαίας.

Υλικοτεχνική υποστήριξη στους αυτοδύτες προσέφερε η σχολή καταδύσεων AegeanScuba.

Η παρουσία του Λιμενικού Σώματος εξασφάλισε την ασφάλεια και την εύρυθμη συνεργασία των αυτοδυτών με την ομάδα επιφάνειας στις βάρκες και στη προκυμαία.

Σχόλια