Καλλιτεχνική έκθεση με έργα φτιαγμένα από τρόφιμα

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τη συμμετοχή 31 ατομικών και ομαδικών έργων ολοκληρώθηκε ο 1ος Διεθνής Εικαστικός Διαγωνισμός FeedHope με φιλανθρωπικό σκοπό που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και το διαδικτυακό περιοδικό www.decobook.gr.

Ο Διαγωνισμός, που προκηρύχτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε ως στόχο να αναδείξει και να προάγει την εικαστική δημιουργία, πετυχαίνοντας μέσω των συμμετεχόντων έργων και των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, να συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Έλληνες εικαστικοί, αρχιτέκτονες και ερασιτέχνες δημιουργοί από όλη τη χώρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλος, κ.α.) αλλά και το εξωτερικό κατέθεσαν τις δημιουργίες τους, χρησιμοποιώντας ως βασικό συστατικό των έργων τους συσκευασμένα τρόφιμα (Κονσέρβες, Ξηρά τροφή, Όσπρια, Ζυμαρικά, λάδι, μέλι, κρασί, Παιδικές τροφές σε σκόνη, γλυκίσματα για παιδιά, αλεύρι, ζάχαρη, κ.α.).

Όλα τα έργα που συμμετείχαν στον 1ο Διεθνή Εικαστικό Διαγωνισμό FeedHope θα εκτεθούν στο κτίριο των Μύλων Μελισσάρη (Οδός Μοναστηρίου 119) από τις 22 έως τις 29 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Απριλίου στις 8.00 μ.μ. στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα  λάβει χώρα και η τελετή απονομής των βραβείων.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Η πενταμελής κριτική επιτροπή  του 1ου Εικαστικού Διαγωνισμού αποτελούμενη από τους:

-Μάριο Zeriade Ελευθεριάδη (Εικαστικό- Καθηγητή στη σχολή Καλών Τεχνών της Λιμόζ)
-Θάλεια Στεφανίδου (Ιστορικό, κριτικό τέχνης – Curator)
-Γιώργο Τσακίρη (Εικαστικό – Καθηγητή στη σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.)
-Λάζαρο Κατσιά (Αρχιτέκτονα –  Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου)
-Φάνη Παπαδόπουλο (Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού- Ευόσμου &  Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας, Θράκης)
αφού μελέτησε και αξιολόγησε τα έργα απονέμει  τα κάτωθι βραβεία:

Το 1ο Βραβείο (ύψους 1000 ευρώ) : Άκαρπη επιλογή και ως εκ τούτου το χρηματικό έπαθλο θα δοθεί για την αγορά τροφίμων που θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.
2ο Βραβείο (ύψους 600 ευρώ): Χούμου Ειρήνη / Τίτλος έργου: «Τα παραμύθια μόνο δεν αρκούν»
3ο Βραβείο (ύψους 400 ευρώ): Αλεξάνδρα Μαράτη- Άννα Βαδάκογλου / Τίτλος έργου: «Κήπος»

Τιμητικοί Έπαινοι:

1.Μπέτυ Βακάλη / Τίτλος έργου: «Fish»
2.Το ομαδικό έργο των εργαστηρίων χαρακτικής, ζωγραφικής Ε’ δημοτικής κοινότητας δήμου Θεσσαλονίκης και του   εργαστηρίου χαρακτικής Μεστών Χίου  / Τίτλος έργου: «2+1 = 1»
3.Μαυραντζάς Θανάσης / Τίτλο έργου: «Το κλειδί της ψυχής μας».

Σχόλια