Βουλγαρία: θάνατος οικονομολόγου από επίθεση αδέσποτων – Ζητούν παραιτήσεις

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πέθανε πριν δυο ημέρες ο Βούλγαρος οικονομολόγος Μπότιο Τάτσκοφ, ο οποίος στα τέλη Μαρτίου δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκύλων στη συνοικία Malinova Dolina, στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Ο Τάτσκοφ άφησε την τελευταία του πνοή σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Σόφια, λόγω πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας και καρδιακών προβλημάτων.

Ο Μπότιο Τάτσκοφ, 88 ετών, ήταν ένα από τους πιο επιφανής Βούλγαρους στις ΗΠΑ. Διετέλεσε καθηγητής στο πανεπιστήμιο «Κολούμπια» της Νέας Υόρκης, ενώ το 1968 ξεκίνησε την καριέρα του στη Wall Street.

Αργότερα εργάστηκε στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, στον ΟΗΕ και διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Ινδονησίας.
Ο καθηγητής είχε επιστρέψει στη Βουλγαρία μετά τη συνταξιοδότησή του.

Το θλιβερό περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, καθώς εδώ και χρόνια η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Σημειώνεται ότι 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις προστασίας των ζώων υπέγραψαν υπόμνημα, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Γεωργίας της Βουλγαρίας για τη μακρόχρονη αποτυχία του ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

econews

Σχόλια