Πασχαλινό τσουρέκι (video)

0
84

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Φανή (La Mimada del Barrio) και η Βάλια Μπινίκου (ftiaxto.gr) διασκευάζουν πασχαλινή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για τσουρέκι.

—Υλικά

Για το τσουρέκι

320 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
1300 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
70 γρ. βούτυρο αγελαδινό
70 γρ. βούτυρο γάλακτος
6 αβγά
10 γρ. μαστίχα
10 γρ. μαχλέπι
80 γρ. νωπή μαγιά ή 2 1/2 ξερή μαγιά

Για την γκανάζ

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη
300 γρ. λευκή σοκολάτα ή όποια σοκολάτα θέλετε

Εκτέλεση
1.Σε ένα μικρό πλαστικό φακελάκι βάζουμε την μαστίχα, το μαχλέπι και τα χτυπάμε με ένα σφυρί για να γίνουν τρίμμα.

2.Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την μαγιά και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.

3.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, αδειάζουμε το φακελάκι, τα βούτυρα, τη ζάχαρη, και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.

4.Προσθέτουμε τα αβγά χωρίς ιδιαίτερο χτύπημα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε και την μαγιά και ανακατεύουμε.

5.Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια το μείγμα ή το βάζουμε στο μίξερ για πολλή ώρα ( 10 έως 15 λεπτά) μέχρι να μην κολάει στα χέρια μας.Αν κολάει προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.

6.Το βάζουμε σε ένα λεκανάκι και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μερός του σπιτιού για περίπου 3 ώρες.

7.Μετά το χωρίζουμε και φτιάχνουμε ότι σχήμα θέλουμε π.χ πλεξούδες και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά ακόμα.

8.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα αλείβουμε με αυγό.Τα ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά.

9.Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 με 20 λεπτά.

Πηγή DIYTV

Σχόλια