Σκότωσαν εννιά άγρια άλογα στην Κορινθία

2
39

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εννιά άγρια άλογα σκότωσε με το κυνηγετικό του όπλο ένας ασυνείδητος στα ορεινά της Κορινθίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr, τα άψυχα κουφάρια των άτυχων ζώων βρήκαν κυνηγοί το ένα κοντά στο άλλο στην περιοχή Σκαφιδιά της Κορινθίας και ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα Γκούρας.

Οι αστυνομικοί που έκαναν αυτοψία στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι τα άλογα είχαν πυροβοληθεί εν ψυχρώ και ανακάλυψαν αρκετές βολίδες από κυνηγετικό όπλο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιάτου, πίσω από την αναίτια μαζική εξόντωση των άγριων αλόγων κρύβονται κτηνοτρόφοι της περιοχής, που κατά καιρούς έχουν εκφράσει παράπονα ότι τα άλογα καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους στην αναζήτηση τροφής.

2 Σχόλια

 1. Πιστεύω ότι είναι φούμαρα τα περί 200-250 αλόγων, ίσως και εκ του πονηρού, γιατί καλλιεργείται η εντύπωση ότι: «πολλά είναι, υπερπληθυσμός, αν σκότωσαν και …9 τι έγινε; Κάποιους ενοχλούσαν» !!!
  Να δούμε λοιπόν ποιους ενοχλούσαν;

  Έχω δει στον Όλυμπο και στην Γκιόνα (Βαθειά Λάκα στα 2000μ.) άγρια άλογα. Την νύχτα κάλπαζαν ανάμεσα στις σκηνές και ήταν υπέροχα!
  Τα έχω δει και στην Ζήρεια, από μεγάλη απόσταση, τα καμάρωνα, δεν ξεπερνούσαν τα 10-12.
  Αυτά που φαίνονται στο video δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα 15-18 και αυτό πιθανότατα έχει τραβηχτεί πριν τα σκοτώσουν.
  Το πιο πιθανό είναι τόσο οι φωτογραφίες που δείχνουν τα άλογα σε προχωρημένη αποσύνθεση, (ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα σκότωσαν μόλις προχθές το βράδι) όσο και το video, (που δείχνει ένα κοπάδι σε καλπασμό) να μην έχουν σχέση με την Ζήρεια και να χρησιμοποιήθηκαν από κάποια τράπεζα εικόνων για τις ανάγκες εικονογράφησης.
  Άρα δεν πρόκειται για την αραίωση ενός κοπαδιού 200-250 αλόγων αλλά πιθανόν για την πλήρη εξαφάνιση όλων των αλόγων στη Ζήρεια!
  Άλλωστε κυνηγοί και ψαράδες φημίζονται για την ειλικρίνειά τους. Τα περί 200-250 ατόμων μάλλον είναι από κάποιο χολιγουντιανό φιλμ western, με ινδιάνους στην άγρια δύση. Μακάρι να κάνω λάθος, ας το αποδείξει κάποιος με φωτογραφικά ντοκουμέντα, από την Ζήρεια όμως.
  Αν υπήρχε τέτοιος μεγάλος πληθυσμός αλόγων στη Ζήρεια, ο …«αγνός άνθρωπος της υπαίθρου» θα τα είχε …αιχμαλωτίσει και θα τα είχε πουλήσει… δεν θα άφηνε τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη.
  Φίλος ορειβάτης, λίγο πιο κάτω από την κορυφή, …χώρεσε στο φακό του και τα …250 άλογα. Θαυμάστε τα. Τα απαθανάτισε το 2009, πριν τα αποθανατίσουν οι ανεγκέφαλοι δολοφόνοι.
  Άρα μιλάμε για ένα πληθυσμό 12 ατόμων. Αν έχουν βρεθεί όλα τα σκοτωμένα άλογα και είναι 9, ίσως ζουν 3 ακόμα.
  Διευκρίνιση: ο Γιάννης είναι ορειβάτης, δεν είναι ούτε κυνηγός ούτε κτηνοτρόφος.

  Αν βάλετε στο google άλογα και Σκαφιδιά, εκτός από τις διαφημίσεις των ξενοδόχων, θα βρείτε την είδηση σε δεκάδες μέσα δημοσιευμένη.
  Θα πρέπει να ρωτήσουμε γύρω μας και να μάθουμε λεπτομέρειες. Οι τοπικές κοινωνίες ξέρουν ποιος την έκανε την δουλειά. Αν δεν θέλουν να είναι συνένοχες ας το αποδείξουν με πράξεις, όχι με λόγια!

  Πρέπει να ρίξουμε άπλετο φως στην υπόθεση.:

  1) Η αστυνομία να κάνει επιτέλους και μία φορά την δουλειά της (από το να δέρνει και να ψεκάζει με χημικά τους έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα).
  Να βρει τους ενόχους.
  Αλήθεια τι κάνει τα τελευταία χρόνια με την επικίνδυνη οδήγηση και την ηχορύπανση αυτοκινήτων και μηχανών στο …τουριστικό Ξυλόκαστρο;
  Τι κάνει με την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στην πόλη μας;
  2) Να πάψει να θεωρείται ιδιοκτησία των κτηνοτρόφων όλο το βουνό, δεν είναι ελεύθερα βοσκοτόπια και μάλιστα δικά τους η Ζήρεια.
  Αν δεν μπορούν να φερθούν πολιτισμένα, και ρυπαίνουν την γύρω περιοχή και θανατώνουν τα άγρια ζώα (άλογα, αλεπούδες κ.α.) τότε θα πρέπει η πολιτεία να τους απομακρύνει.
  3) Οι ξενοδόχοι να αναλάβουν έμπρακτα και αποτελεσματικά δράση. Και όχι να διαφημίζουν μόνο την πραμάτεια τους, λες και τους ανήκει η περιοχή.
  4) Το ίδιο και η Τ.Α. ο Δήμος Ξυλοκάστρου, οι σύλλογοι και δημοτικές κινήσεις.
  5) Οι κυνηγοί (άλλο μεγάλο ταμπού για τους συλλόγους), τι κάνουν οι κυνηγοί; Κάποιος δεν μπορεί να είναι και κτηνοτρόφος και κυνηγός; Δεν μπορούν να εντοπίσουν ποια είναι αυτά τα μέλη τους; Δεν ξέρουν άραγε; Όσοι έχουν κυνηγετικές καραμπίνες δεν είναι κυνηγοί; Δεν έχουν άδεια οπλοφορίας; Και αν είναι κυνηγοί και αγαπούν την άγρια ζωή, -όπως λένε οι επίσημοι φορείς τους- οι κυνηγοί ότι αγαπούν το …σκοτώνουν;
  6) Το …αθλητικό κέντρο Ζήρειας; Όλοι αυτοί οι …παράγοντες που βγαίνουν στα κανάλια, στα site τους και στα blogs, διαφημίζοντας τα …οικοσυστήματα, τα λουλουδάκια, ντόπια και …εισαγόμενα και τον …μηχανοκίνητο …αθλητισμό, αθλητισμό με μηχανές, αθλητισμό χωρίς αθλητές;
  7) Ο ιππικός σύλλογος στη θέση Καλλιγά;
  8) Η ΝΤΟΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; Πως το ανέχεται αυτό;

  Θα πρέπει, αν έχουν επιβιώσει μερικά ζώα, να προστατευτούν για να μπορέσουμε να τα ξαναδούμε στις ράχες της Ζήρειας. Γιατί είναι πλούτος για όλους μας, ακόμα και για τους ηλίθιους που δεν το καταλαβαίνουν.
  Θα πρέπει εκτός από την απαξίωση της κοινωνίας, οι δράστες να τιμωρηθούν βαρύτατα και να υποχρεωθούν να αντικαταστήσουν τα άλογα που σκότωσαν.

Comments are closed.