Ενεργειακό Πάρκο Αστικής Ανάπλασης στον Δήμο Κορδελιού

0
93

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη δημιουργία ενός πρότυπου Ενεργειακού Εκπαιδευτικού Πάρκου Αστικής Ανάπλασης, που ενσωματώνει στοιχεία περιβαλλοντικού και βιοκλιματικού σχεδιασμού υπαίθριου χώρου, όπως την εξοικονόμηση ενέργειας και την εφαρμογή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέσω κατάλληλων φυτεύσεων, αντικατάστασης σκληρών δαπέδων με φυτεμένες επιφάνειες, ανεμογεννήτρια, φωτιστικά σώματα με αυτόνομη φωτοβολταική κυψέλη κ.λπ. περιλαμβάνει η Πρόταση στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που υπέβαλλε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη το έργο αφορά  την  βιοκλιματική αναβάθμιση του δημοσίου ανοικτού χώρου που περικλείεται μεταξύ των  οδών Φ. Φλώρου και Πάρκου Κατσαντώνη- προϋπολογισμού 4.103.000,00 ευρώ, χρηματοδότησης ΕΣΠΑ και  η πρόταση  του Δήμου περιλαμβάνει:

-Ανακύκλωση, με  θεματικό πάρκο κομποστοποίησης,  φυσικής ανακύκλωσης των οργανικών υλικών εντός του πάρκου και περιμετρικά με την εφαρμογή αυτοματοποιημένου συστήματος υπογείων κάδων.

-Τη δημιουργία συνθηκών θερμικής, οπτικής, ακουστικής των υπαίθριων χώρων, αναζωογονώντας τη χρήση τους και το χώρο που τα περιβάλλει.

-Ταυτόχρονα αναβαθμίζεται η οδός Φ. Φλώρου μέσω της ενδυνάμωσης του δημόσιου υπαίθριου χώρου του άξονα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και την πρόσβαση στο πάρκο Κατσαντώνη καθώς και η τακτοποίηση της στάθμευσης.

Σχόλια