ΔΕΗ: δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δύο σενάρια για την απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και τη σταδιακή προσαρμογή τους ώστε να αντανακλούν το κόστος παραγωγής, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013, εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, όπως είπε τη Μ. Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο Γ. Παπακωνσταντίνου, η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων εξετάζεται να γίνει είτε χρονικά, είτε ανάλογα με το προφίλ και την κατηγορία κατανάλωσης, διευκρινίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους «ευάλωτους» καταναλωτές (χαμηλά εισοδήματα, ειδικές ομάδες πληθυσμού, κ.λπ.).

Πληροφορίες αναφέρουν σχετικά με το θέμα ότι στους «ευάλωτους» καταναλωτές, για τους οποίους θα ισχύουν χαμηλότερα τιμολόγια, δεν θα περιλαμβάνονται μόνο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), αλλά και ευρύτερες ομάδες πληθυσμού.

Μιλώντας για τα τιμολόγια της μέσης και υψηλής τάσης ο κ. Παπακωνσταντίνου απηύθυνε έκκληση στη ΔΕΗ για μειώσεις τιμών, ή έστω συγκράτηση των αυξήσεων, καλώντας την επιχείρηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις σχετικές κατευθύνσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Αναθεώρηση ανά εξάμηνο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός που προτείνει η ΡΑΕ για αναθεώρηση του κόστους παραγωγής της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, ανάλογα με τη μεταβολή των τιμών των καυσίμων, ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα αναπροσαρμόζονται κάθε εξάμηνο τα τιμολόγια του ηλεκτρικού.

Σχόλια