«Έξυπνο» ύφασμα φορτιστής στον στρατό

0
33

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πρωτοποριακές στρατιωτικές στολές από έξυπνα υφάσματα αναπτύσσει η εταιρεία Intelligent Textiles, με έδρα το Surrey της νοτιανατολικής Αγγλίας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για τις νέες στολές ηλεκτρικά αγώγιμο νήμα, το οποίο θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες και τα καλώδια που βαραίνουν τους στρατιώτες και τους δυσκολεύουν στις μετακινήσεις τους.

Με άλλα λόγια, τα «έξυπνα» υφάσματα της στολής θα λειτουργούν ως μια κεντρική μονάδα ενέργειας, μια κεντρική μπαταρία που θα τροφοδοτεί τον εξοπλισμό των στρατιωτών, οι οποίοι μέχρι σήμερα έπρεπε να «κουβαλούν»  πάνω τους ένα σωρό μπαταρίες και καλώδια για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

«Έχουμε ενσωματώσει στις στολές αγώγιμο νήμα που μεταφέρει την ενέργεια και τα δεδομένα εκεί που πρέπει να πάνε», τόνισε σε δηλώσεις της η διευθύντρια της εταιρείας Intelligent Textiles, Asha Thompson.

«Ένα από τα προβλήματα με τα συμβατικά καλώδια είναι ότι αν κοπούν συνήθως καταστρέφονται. Εμείς ενσωματώνουμε στις στολές περισσότερο ύφασμα από αυτό που πραγματικά χρειάζεται, έτσι ώστε αν κοπεί, καταστραφεί ή σκιστεί να υπάρχει τρόπος για τη μεταφορά των δεδομένων», προσέθεσε.

Οι νέες στολές φτιαγμένες από «έξυπνα» υφάσματα θα δοκιμαστούν τον Μάιο και μέχρι το τέλος του χρόνο θα χρησιμοποιηθούν σε περιορισμένες περιπτώσεις. Δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ευρέως πριν το 2014 ή το 2015.

econews

Σχόλια