Πάτε στο γυμναστήριο; Κάντε το «οικολογικά»

1
51

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ξεκινήσατε γυμναστήριο ενόψει καλοκαιριού; Διαβάστε ορισμένες “πράσινες” επιλογές για να γυμναστείτε με περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο.

—Αντικαταστήστε το πλαστικό μπουκάλι του νερού με ανοξείδωτο

Κυκλοφορούν διάφορα όμορφα μεταλλικά μπουκάλια τα οποία θα σας εξυπηρετήσουν κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης.

Άλλωστε θα έχετε διαβάσει στο econews τα όσα κυκλοφορούν σχετικά με τις πλαστικές συσκευασίες των εμφιαλωμένων νερών, οι οποίες αφενός αυξάνουν τον όγκο των απορριμμάτων και αφετέρου κατηγορούνται για αλλοίωση της ποιότητας του προϊόντος.

—Να έχετε τη δική σας πετσέτα

Πολλά γυμναστήρια παρέχουν πετσέτες στους πελάτες τους. Αν όμως χρησιμοποιείτε τη δική σας μπορείτε να την πλένεται με οικολογικά, βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά που δεν ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και όχι με χημικά απορρυπαντικά ή χλωρίνη.

—Αγοράστε “πράσινα” αθλητικά παπούτσια

Οι μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικών ειδών στον κόσμο, όπως οι Adidas, Asics, Nike, New Balance και Puma έχουν απορρίψει τη χρήση PVC στην κατασκευή των παπουτσιών τους. (Διαβάστε για την καμπάνια της Greenpeace κατά των «τοξικών παπουτσιών).

Τα παπούτσια για τρέξιμο έχουν διάρκεια ζωής από 500 έως 800 χιλιόμετρα, οπότε φροντίστε τον εαυτό σας και τον πλανήτη αγοράζοντας καινούργια όταν πρέπει και ανακυκλώνοντας τα παλιά.

—Κάντε γιόγκα σε στρωματάκι απο οικολογικά υλικά

Είτε είναι φτιαγμένα από βαμβάκι, είτε από καουτσούκ, κάνναβη ή γιούτα τα φυσικά στρωματάκια για γίογκα είναι προτιμότερα από εκείνα που είναι κατασκευασμένα από το παράγωγο του πετρελαίου PVC.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. είχε λίγο ενδιαφέρον γιατί τα περισσότερα που αναφέρει είναι γνωστά. θα μπορούσατε να μας πληροφορήσετε πού θα βρούμε οικολογικά στρώματα για γιόγκα ή να μας προτείνετε εναλλακτικές, π.χ. παπλωματάκια.

Comments are closed.