ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: απαντήσεις για τις υπερτιμολογήσεις

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα, Παρασκευή, το προεδρείο του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για να δώσει απαντήσεις σχετικά με το θέμα των υπέρογκων δαπανών.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με τη συνέντευξη Τύπου η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ θέλει να απαντήσει στην «επίθεση λάσπης που δέχεται και να αναδείξει τους πραγματικούς λόγους αυτής της συκοφαντικής επίθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη οι εισαγγελείς απήγγειλαν βαρύτατες κατηγορίες κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999- 2010, αλλά και της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των παροχών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για δραστηριότητες της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για υπέρογκα έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.

Η δίωξη που άσκησαν οι εισαγγελείς αφορά τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, της άμεσης συνέργειας στην απιστία καθώς και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Σχόλια