Οικιακά φωτοβολταϊκά: αυξάνεται η ζήτηση το 2012 – Τι ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σημαντική άνοδο καταγράφει η ζήτηση για οικιακά φωτοβολταϊκά το 2012, καθώς οι αιτήσεις για μικρά συστήματα έως 10 κιλοβάτ έχουν ξεπεράσει τις 3000 από την αρχή του έτους.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Σκάι οι αιτήσεις αφορούν τόσο φωτοβολταϊκά σε στέγες όσο και σε αυλές.

Η αύξηση αποδίδεται στην απλοποίηση των διαδικασιών, αλλά και στο γεγονός ότι η εγκατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα και σε οικόπεδα εκτός σχεδίου.

—Τι λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι

Αξίζει να σημειωθεί με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία το αίτημα που κατέθεσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι προς το ΥΠΕΚΑ για “ενεργειακή αναβάθμιση 100 χιλιάδων κτιρίων και για 100 χιλιάδες ηλιακές στέγες μέσα στην επόμενη πενταετία”.

Σχολιάζοντας τον Ενεργειακό Χάρτη 2050 που δημοσιοποίησε και κατέθεσε προς διαβούλευση το ΥΠΕΚΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάλεσαν την κυβέρνηση “ να εγκαταλείψει την άμεση και έμμεση υποστήριξη σε επενδύσεις που υπονομεύουν την ίδια της την στρατηγική, όπως η κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων, νέων λιγνιτωρυχείων και λιγνιτικών σταθμών ή οι εξορύξεις πετρελαίου, και να στραφεί σε φιλόδοξα προγράμματα που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα μειώσουν το ενεργειακό μας κόστος και θα συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση με βιώσιμο τρόπο».

Ζήτησαν δε την υλοποίση πιο φιλόδοξων στρατηγικών προώθησης των ΑΠΕ και απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

econews

Σχόλια