Κρήτη: αφαίρεση κατοχής δεσποζόμενου ζώου για πρώτη φορά στην Ελλάδα

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται οριστική αφαίρεση της κατοχής ιδιόκτητου ζώου με Διάταξη της Εισαγγελίας Ηρακλείου δυνάμει του Ν. 4039/2012μ ύστερα από σχετική Αίτηση της κ. Γεωργίας Στεφανάκη, προέδρου του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση.

Η Ήρα ένα οκτάχρονο πιτ μπουλ, αποστεωμένη, γεμάτη ψύλλους, τσιμπούρια και πληγές βρισκόταν σε περιφραγμένο επαγγελματικό χώρο στη Φοινικιά Κρήτης.

Ύστερα από  την παρέμβαση εθελοντών της Ζωόφιλης Δράσης μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο όπου δέχτηκε ιατρική βοήθεια και υποβλήθηκε σε εξετάσεις λεϊσμανίασης, εριλιχίας, γενική αίματος και βιοχημικές εξετάσεις.

Η κλινική της εικόνα βελτιώθηκε ικανοποιητικά και το σκυλί μεταφέρθηκε στο ενδιαίτημα Ηρακλείου σύμφωνα με τη νέα Εισαγγελική Διάταξη ώστε να γίνουν προσπάθειες ανεύρεσης αναδόχου.

“Σίγουρα όποιος την υιοθετήσει θα βιώσει την απεριόριστη συγκίνηση του θαύματος. Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι αγάπη για να μπορέσει να ξεπεράσει το συναίσθημα εγκατάλειψης, αχαριστίας και ανθρωποφοβίας” αναφέρουν μέλη της Ζωόφιλης Δράσης.

Σχόλια