Φωτοβολταϊκά: έρχεται το νέο πάνελ της Schott Solar – Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

0
441

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το Μάιο ξεκινάει η κυκλοφορία του νέου φωτοβολταϊκού πάνελ υψηλής απόδοσης SCHOTT PERFORM MONO της SCHOTT Solar.

Η καταξιωμένη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία λανσάρει στην αγορά το τελευταίο της επίτευγμα, αρχικά σε δύο κατηγορίες απόδοσης, έως 260 Watt peak.

Το νέο πάνελ της Schott Solar αξίζει πραγματικά μια προσεκτικότερη ματιά, τόσο όσον αφορά στην απόδοση όσο και στο design: με τον υψηλό βαθμό απόδοσης που φτάνει το 15,9%, παρουσιάζει είναι ιδανικό για ιδιώτες με μικρές επιφάνειες εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα πληροί υψηλές αισθητικές απαιτήσεις χάρη στα σκούρα, στενά διατεταγμένα φωτοβολταϊκά στοιχεία (κυψέλες), που περιβάλλονται από ένα μαύρο πλαίσιο. Ανάλογα με τη ζήτηση, η SCHOTT Solar σχεδιάζει επίσης να προσφέρει μια έκδοση με μαύρη μεμβράνη στην πίσω πλευρά.

Το καινούριο πάνελ υψηλής απόδοσης είναι αποτέλεσμα τόσο των προσπαθειών της γερμανικής ομάδας ανάπτυξης της SCHOTT Solar, όσο και της εμπειρίας 54 ετών της επιχείρησης.

—Νέα φιλοσοφία πλαισίου: πιο σταθερό, πιο ελαφρύ

Στο σκοπό αυτόν συμβάλλει, για παράδειγμα, το νέο πλαίσιο κοίλου θαλάμου, το οποίο η SCHOTT Solar θα χρησιμοποιήσει σταδιακά και σε άλλους τύπους πάνελ. Το ύψους μόνο 35 χιλ., μαύρο ανοδιωμένο πλαίσιο αλουμινίου δεν υπογραμμίζει μόνο την κομψή εικόνα του πάνελ, αλλά και του προσδίδει φινέτσα. Μέσω του προφίλ κοίλου θαλάμου μειώνεται το υλικό και συνεπώς το βάρος του πάνελ – μόλις 19 κιλά δείχνει η ζυγαριά.

Επίσης, η SCHOTT Solar έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία σχετικά με τις γωνίες του πλαισίου: οι γωνίες διαθέτουν μασίφ ενίσχυση και φέρουν ήδη οπές για τη γείωση. Φαρδιές παροχές φροντίζουν ώστε το νερό από τη βροχόπτωση και τη συμπύκνωση να μπορεί να αποστραγγίζεται σε όλες τις κλίσεις και γωνίες.

—Απόλυτα συμμετρικό design για εύκολη εγκατάσταση και τέλεια εικόνα

Το SCHOTT PERFORM MONO 260 ξεχωρίζει επίσης για το συμπαγές του σχέδιο. Σε σχέση με παλαιότερα σχέδια, τα φωτοβολταϊκά στοιχεία είναι διατεταγμένα πιο κοντά το ένα στο άλλο.

Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στους νέους προδιαμορφωμένους συνδετήρες και το καλύτερο υλικό ενθυλάκωσης. Επίσης νέο: η περιοχή μεταξύ των κυψελών και του πλαισίου βελτιστοποιήθηκε και είναι πλέον συμμετρική και στις δύο πλευρές. Χάρη στη διάταξη αυτή το πάνελ μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν προς κάθε κατεύθυνση, καθώς και οι οπές για τη γείωση είναι προσβάσιμες εύκολα από οπουδήποτε. Το πάνελ θα είναι αργότερα διαθέσιμο προαιρετικά με μαύρη μεμβράνη στην πίσω πλευρά, ολοκληρώνοντας την υψηλή αισθητική του.

—Πάνελ υψηλής απόδοσης με 3 busbars

Τα μονοκρυσταλλικά στοιχεία υψηλής απόδοσης διαθέτουν 3 busbars στην μπροστινή πλευρά, τα οποία συλλέγουν περισσότερο ρεύμα σε σύγκριση με στοιχεία με 2 busbars. Έτσι αυξάνεται η συλλογή ενέργειας και η απόδοση των Φ/Β πάνελ.

—Ελεγμένα σε βάθος – 25 χρόνια εγγύηση γραμμικής απόδοσης

Το SCHOTT PERFORM MONO 260 είναι κατάλληλο για ζώνη φορτίου χιονιού 3 και ελεγμένο κατά IEC 61215 και IEC 61730 σχετικά με φορτίο πίεσης και απορρόφησης 5400 Pascal.

Επιπρόσθετα, υποβλήθηκε πέρα από τις τυπικές δοκιμασίες της SCHOTT Solar για το IEC σε διπλά αυστηρότερους ελέγχους ποιότητας. Ακόμη και σε αυτήν την υψηλή κατηγορία απόδοσης η SCHOTT Solar καταξιώθηκε ως ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές με εγγύηση γραμμικής απόδοσης 25 ετών. Οι ιδιοκτήτες Φ/Β πάνελ μπορούν να απολαμβάνουν τις υψηλότερες δυνατές αποδόσεις.

—Λανσάρισμα στις αγορές της Ευρώπης, με πρόσθετες κατηγορίες απόδοσης έως και 280 Watt peak να ακολουθούν σύντομα

Από το Μάιο θα είναι διαθέσιμη η σειρά SCHOTT PERFORM MONO. Το νέο πάνελ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για την ιταλική αγορά, διότι πληροί χωρίς κανένα πρόβλημα τους ισχύοντες κανονισμούς σχετικά με την υψηλή χρέωση παροχής ρεύματος.

Υψηλότερες κατηγορίες απόδοσης 265 και 270 Watt peak θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Μεσοπρόθεσμος στόχος της SCHOTT Solar είναι να κυκλοφορήσει το SCHOTT PERFORM MONO σε κατηγορίες απόδοσης έως 280 Watt peak. Βάση γι αυτό είναι μια νέα, πρωτοποριακή τεχνολογία στοιχείων υψηλής απόδοσης (PERC), η οποία έχει αναπτυχθεί από τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία και αναμένεται με βαθμούς απόδοσης στην περιοχή του 20%. Αυτή η τεχνολογία Φ/Β στοιχείων θα συνδυαστεί με τους νέους δίσκους πυριτίου Quasimono.

—Τα τεχνικά στοιχεία του SCHOTT PERFORM MONO 260 με μια ματιά:

• Εξοπλισμός: 60 στοιχεία, μονοκρυσταλλικά 156 x 156 mm, 3 busbars
• Μπροστινό κάλυμμα: τζάμι 3,2 mm χωρίς σίδηρο
• Κάλυμμα πίσω πλευράς: συνδετική μεμβράνη (λευκή, προαιρετικά μαύρη)
• Κατηγορίες απόδοσης: 255 / 260 / 265 Wp
• Βαθμός απόδοσης πάνελ: 15,9%
• Μηχανική σταθερότητα: 5.400 N/m2 (πίεση)
• Διαστάσεις: 1652 x 990 x 35 mm
• Βάρος: 19 kg
• Πλαίσιο: 35 mm, μαύρο

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχόλια