Ημερίδα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες στις 5/4 – Ιπποφαές, αρώνια κ.α

1
20

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει το Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δια μέσω των δύο Πανεπιστημιακών του Δασαρχείων, θεωρώντας την επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής οικονομίας ως πρωταρχική σημασία και σπουδαιότητα, διοργανώνει ημερίδα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη, με σκοπό την ενημέρωση του δασόβιου, αλλά και αγροτικού πληθυσμού της Χαλκιδικής για νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται στον αγροτικό και παραδασόβιο χώρο.

Για το σκοπό αυτό στις 5/4/2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Εναλλακτικές καλλιέργειες με νέα πολύτιμα είδη».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

«Εναλλακτικές καλλιέργειες με δασικούς φρουτοφόρους θάμνους, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και δασικά καλλωπιστικά φυτά»

–10:30-11:15
Προσέλευση Συμμετεχόντων

Προσφώνηση από τον Πρόεδρο των Πανεπιστημιακών Δασών, Στεφανίδη Παναγιώτη Αν.Καθηγητή Α.Π.Θ. για το ρόλο και τις νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Πανεπιστήμιο στην κοινωνία.

Χαιρετισμοί Επισήμων

Ενημέρωση για το περιεχόμενο της ημερίδας από τον Δασάρχη του Πανεπιστημιακού Δάσους, Πανουργιά Γιώργο.

–11:20-12:00

Εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας με νέα δασοπονικά, αρωματικά και φαρμακευτικά είδη. Αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa) και Ιπποφαές (Hippophaes ramnoides): δύο νέες καλλιέργειες με πολύτιμες ιδιότητες. Εισηγητής: Δρ. Ιωάννης Σπανός, Τακτικός Ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών (ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»)

–12:05-12:30

Η Καλλιέργεια των Φρουτοφόρων Θάμνων.

Εισηγητής : Κων/νος Γούλας – Δρ.Δασολόγος, πρώην Διευθυντής του Ταμείου Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασων και πρώην Επικ. Καθηγητής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

–12:35-13:00

Αναπαραγωγή και προώθηση δασικών καλλωπιστικών φυτών και φρουτοφόρων θάμνων.

Εισηγητής : Δρ. Σκαλτσογιάννης Απόστολος, Καθηγητής Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

–13:05-13:45

Ερωτήσεις – Συζήτηση

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.