Την Πέμπτη η κλήρωση για τους λαχανόκηπους του ΑΠΘ

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι Πρυτανικές Αρχές και η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 και ώρα 15:00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., όπου θα γίνει δημόσια κλήρωση για τους κήπους που προορίζονται για καλλιέργεια κηπευτικών από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ http://eco.auth.gr/

Η Δράση

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων για τη μετατροπή του Α.Π.Θ. στο πρώτο οικολογικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, οι Πρυτανικές Αρχές και η Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. δίνουν την ευκαιρία σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες να φτιάξουν το δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη.

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Οι κύριοι στόχοι της δράσης είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των καλλιεργητών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης παρέχοντάς τη δυνατότητα να ασχολούνται με τη γη, η εκπαίδευση φοιτητών του Α.Π.Θ. που θα συμμετέχουν στην καλλιέργεια των κήπων με συμβουλευτικό ρόλο και η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ιδρύματος. (Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ)

econews

Σχόλια