«Πόλεμος» στο Διαδίκτυο για τις φωτογραφίες με τους νεκρούς λύκους

1
39

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο Διαδίκτυο με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με νεκρούς ή τραυματισμένους λύκους στα Βραχώδη Όρη των Ηνωμένων Πολιτειών

Τις φωτογραφίες δημοσιεύουν κυνηγοί, οι οποίοι συχνά εξαπολύουν απειλές εναντίον ακτιβιστών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, που αντιδρούν στη μαζική εξόντωση και τον βασανισμό των ζώων.

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τότε που οι λύκοι αφαιρέθηκαν από την αμερικανική λίστα για τα απειλούμενα είδη και ήδη σκοτώθηκαν εκατοντάδες ζώα στο Αϊντάχο και τη Μοντάνα.

Τον περασμένο Μάιο οι λύκοι σταμάτησαν να υπάγονται σε καθεστώς ομοσπονδιακής προστασίας, επιτρέποντας στις τοπικές υπηρεσίες κάθε πολιτείας να εκχωρούν νέες άδειες για κυνήγι με στόχο τη μείωση του πληθυσμού τους σε περιοχές που θεωρείται πολύ υψηλός.

Από τότε ο πληθυσμός των λύκων στο Αϊντάχο μειώθηκε κατά 40%, καθώς από τα 1.000 άτομα έμειναν μόνο 600. Στη Μοντάνα σκοτώθηκε περίπου το 1/3 του πληθυσμού των λύκων, με αποτέλεσμα να απομείνουν περίπου 650 άτομα.

Οι φωτογραφίες με τους νεκρούς ή τους τραυματισμένους λύκους έχουν προκαλέσει σάλο στο Διαδίκτυο, ενώ η διαμάχη μεταξύ οικολόγων και κυνηγών έχει αρχίσει να παίρνει απειλητικές διαστάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αυτή την εβδομάδα κάποιος απείλησε τα μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων γράφοντας σε μήνυμά του στο Διαδίκτυο «εσείς είστε ο επόμενος στόχος».

Επίσης, κάτω από μια φωτογραφία με δυο λύκους που στραγγαλίστηκαν κάποιος έγραψε «Πολύ ωραία. Μη σταματάτε τώρα. Μόλις αρχίσαμε».

photos Facebook, Reuters

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.