Βιομηχανικά απόβλητα: ημερίδα του ΣΕΒΙΑΝ στις 30 Μαρτίου

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ημερίδα με θέμα: «Περιβαλλοντική Διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων» διοργανώνει την Παρασκευή 30 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ), στο πλαίσιο προώθησης του Ανοιχτού Διαλόγου σχετικά με τη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων.

Στην ημερίδα, την οποία θα χαιρετίσει εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, ο Γενικός Γραμματέας, Άρης Αλεξόπουλος, θα παρουσιαστεί η σημερινή κατάσταση στη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στην Ελλάδα, θα γίνει αναφορά σε επιτυχημένες διεθνείς πρακτικές και θα κατατεθούν απόψεις από εκπροσώπους της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας και των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H ημερίδα θα ξεκινήσει με παρουσίαση του Δημήτρη Κονταξή, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΑΝ, αναφορικά με την κατάσταση στη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στην Ελλάδα σήμερα, τα προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις.

Στον διάλογο που θα ακολουθήσει, τον οποίο θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΙΑΝ, Παναγιώτης Σκιαδάς, θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ, Κώστας Κυριαζής, Μέλος της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, Πέτρος Βαρελίδης, Ειδικός Σύμβουλος ΓΓ ΥΠΕΚΑ, Γιώργος Κρεμλής, Προϊστάμενος Διοικητικής Μονάδας «Πολιτική Συνοχής και Εκτιμήσεις Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» – Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Απόστολος Βλυσίδης, Καθηγητής ΕΜΠ- Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Καθαρές Τεχνολογίες.

Ο Χρήστος Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΑΝ, δήλωσε: “Σε συνέχεια της επιτυχημένης μας ημερίδας για τα Αστικά Απορρίμματα, ο ΣΕΒΙΑΝ διοργανώνει μια νέα ημερίδα για τη Διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων με απώτερο στόχο να συζητηθούν προτάσεις και να αναζητηθούν λύσεις για το κρίσιμο αυτό θέμα.”

Σχόλια