Φωτοβολταϊκά: με οικονομική καταστροφή απειλούνται 200 επενδυτές

3
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Νομοθετική παρέμβαση για να γλυτώσουν την οικονομική καταστροφή ζητούν διακόσιοι ιδιώτες και επιχειρήσεις που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά εταιρείας που πτώχευσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, το 2009 οι επενδυτές ανέθεσαν σε εταιρεία την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών έναντι εγγυήσεων σε μεταχρονολογημένες επιταγές, ύψους 27 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η κατασκευάστρια εταιρία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 χωρίς να έχει υλοποιήσει τα έργα, παρά το γεγονός ότι προεισέπραξε τις επιταγές από τις τράπεζες.

Σήμερα, οι τράπεζες στρέφονται κατά των επενδυτών με διαταγές πληρωμής και προσημειώσεις ακινήτων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επενδυτές είναι οικογένειες αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών με μικρές προσωπικές εταιρείες, που προγραμμάτιζαν επενδύσεις από 60.000 έως 300.000 ευρώ, ανάλογα με την ισχύ του κάθε φωτοβολταϊκού.

Αυτό που ζητούν είναι να παραταθεί χρονικά η σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν υπογράψει με τον ΔΕΣΜΗΕ, ώστε να προλάβουν να υλοποιήσουν τα έργα, καθώς και ευνοϊκότερη μεταχείριση από τις τράπεζες σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλών.

3 Σχόλια

  1. Γειά σας. Για ποια εταιρία μιλάμε; Απλά έχω πάρει κάποιες μελέτες από εταιρίες φωτοβολταικων για το σπιτι μου, και μάλλον θα προχωρησω στην εγκατασταση του φωτοβολταικου. Ποια είναι αυτη η εταιρία, δεν θα ήθελα να βρεθω και εγώ σε μία τέτοια περίπτωση!

  2. καλημερα μηπωσ θα μπορουσα να μαθω πια εταιρεια ειναι γιατι ειναι να παρω καποια μεριδια απο φοτωβολταικο σταθμο που θα φτιαχτει με την νεονενερτζη,σασ παρακαλω αν μπορειται να με προφυλαξετε εαν ειναι η συγκεκριμενη εταιρεια θα σασ ειμαι ευγνωνον!

Comments are closed.